Connect with us

Ελλάδα

Πολεμική Αεροπορία: Γιατί πέταξαν μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα

Published

on

Υπό την προστασία του αρχαγγέλου Μιχαήλ και την αγάπη όλων των Ελλήνων, οι πιλότοι μας στέλνουν καθημερινά ηχηρό μήνυμα ισχύος και αποτροπής.

Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας πέταξαν το πρωί της Κυριακής (8/11) πάνω από την Αθήνα στο πλαίσιο των εορτασμών για την εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε μήνυμα του στα social media, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε:

«Αγωνιζόμαστε για μια ακόμα πιο ισχυρή Πολεμική Αεροπορία.
Αίεν Υψικρατείν!
Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία που γιορτάζει σήμερα τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ!
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες Μιχάλη, Μιχαέλα, Άγγελο, Αγγελική, Γαβριήλ, Σταμάτη και Ταξιάρχη!»

Στις 8 Νοεμβρίου, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία, γιορτάζουν τα ελληνικά «φτερά», γιορτάζουν οι «Ίκαροι» που καθημερινά υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας μας.

Με ψυχή και σώμα δυνατό, οι Έλληνες πιλότοι πετούν μέρα και νύχτα, με όλες τις καιρικές συνθήκες δίνοντας ηχηρές απαντήσεις σε όποιον αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία.

Είναι η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων και της αμυντικής ικανότητας της πατρίδας μας. Τίποτα δεν τους σταματά μπροστά στον όρκο και το καθήκον. Με τόλμη, με ανδρεία, με αυτοθυσία και σπουδαίες ικανότητες, γραφούν καθημερινά με χρυσά γράμματα τις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.

Κυρίαρχοι πάνω από τον «ιερό» για τους ίδιους θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, μάχιμοι και ετοιμοπόλεμοι κάθε στιγμή, οι «αετοί» της Πολεμικής Αεροπορίας απλώνουν τα φτερά τους δημιουργώντας μια τεράστια ασπίδα που προστατεύει κάθε σπιθαμή του Αρχιπελάγους.

Όσο για τις διακρίσεις τους, τουλάχιστον εντυπωσιακές. Πρώτοι σε διεθνείς συμμαχικές ασκήσεις, πρώτοι σε αναμετρήσεις σε πραγματικά πεδία μάχης στην Αμερική (RED FLAG), πρώτοι σε ατομικές επιδόσεις σε σχολεία όπλων τακτικής. Τα σχόλια που αποσπούν είναι ιδιαιατέρως κολακευτικά και επιβεβαιώνουν το άριστο επίπεδο εκπαίδευσής τους, την εμπειρία, το ψυχικό τους σθένος και φυσικά την αγάπη για το λειτούργημα που επιτελούν.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του Έλληνα πιλότου Μανώλη Καρυωτάκη από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη, με την οποία ο χειριστής ευχαριστεί τους αφανείς ήρωες των αεροπορικών βάσεων.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ο πιλότος Μανώλης Καρυωτάκης αναφέρει:

«Θέλω να πω δυό λόγια σήμερα για κάποιους ήρωες που δε μνημονεύονται συχνά.
Όλους τους Μηχανικούς των Ένοπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα της Αεροπορίας.

Παιδιά οι περισσότεροι, με γνώσεις κι επαγγελματικότητα, άριστοι χαρακτήρες φίλοι του πιλότου, αδερφοί. Οι τελευταίοι που τον βλέπουν πριν φύγει και οι πρώτοι που τον βλέπουν όταν γυρνά. Και οι πρώτοι που κλαίνε όταν δε γυρίσει.

Εγώ, ένας Ιπτάμενος, σας ευχαριστώ για ότι κάνετε κάθε μέρα και προσκυνώ κάθε ένα σας χωριστά. Δε θα ´μουνα τίποτα χωρίς εσάς…
“ Κράθιε τη φλόγα ζωντανή κι ας είναι και κρυμμένη….
κι ο φάρος φέγγει μια στιγμή, μα είναι πολλοί σωσμένοι“.»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Στο πλαίσιο αυτό και φέτος διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων για να προβληθεί τόσο το επιχειρησιακό έργο όσο και το κοινωνικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων προβολής της δράσης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δημιουργήθηκε το βίντεο που ακολουθεί και στο οποίο τα ελληνικά «γεράκια» κόβουν την ανάσα με τις επιδόσεις τους.

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.

Δείτε το βίντεο:

Εκδηλώσεις

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

  • 10:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.
  • 12:00: Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Οι Αεροπορικές Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

  • Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, από 13:00 έως 17:00.

Οι εκδηλώσεις δύναται να τροποποιηθούν ή ακυρωθούν ανάλογα με τα Επίπεδα Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Οι Μονάδες οι οποίες εδρεύουν σε Νομούς που σύμφωνα με το χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, βρίσκονται στο Επίπεδο Β (Αυξημένου Κινδύνου), δεν θα είναι επισκέψιμες για το κοινό.

Δένδιας: «Χρόνια πολλά στους άγρυπνους φύλακες του εθνικού εναέριου χώρου»

Μήνυμα για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία και στους αεροπόρους μας, τους άγρυπνους φύλακες του εθνικού εναέριου χώρου, που εορτάζουν σήμερα τους Προστάτες τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ», ανέφερε. «“Αίεν Υψικρατείν”! Χρόνια πολλά επίσης σε όσες και όσους εορτάζουν σήμερα».

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz