Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ποιος είναι ο Βασίλης Μπαλάφας που ορίστηκε γενικός γραμματέας του δήμου – Η πρώτη ανάρτηση του

Published

on

Παρά το γεγονός ότι το όνομά του είχε ακουστεί για την θέση του γραμματέα (όπως και εκείνα των Θανάση Δούρου και Μπάμπη Ντιγκιρλάκη) η επιλογή του Βασίλη Μπαλάφα χαρακτηρίστηκε έκπληξη. Αλλά για τους περισσότερους ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς ακόμα και οι άσπονδοι …φίλοι του τού αναγνωρίζουν δύο κυρίως χαρακτηριστικά: πολλές γνώσεις και αστείρευτη εργατικότητα.

Ως προς το πρώτο μια ματιά στο βιογραφικό του πείθει και τον πιο δύσπιστο. Σπούδασε Τηλεπληροφορική και Διοίκηση στο ΑΤΕΙ Ηπείρου και μετά πήρε τρία μεταπτυχιακά. Ένα στις Επικοινωνίες Δεδομένων, ένα στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές, στην κατεύθυνση της Διακυβέρνησης και ένα στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση.

Από τον Ιούλιο του 2022 είναι παράλληλα και διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον σχετικά με το ρόλο της Ενέργειας ως παράγοντα ισχύος στη Διεθνή Πολιτική. Μιλά άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Στην πρώτη του ανάρτηση μετά τον ορισμό του ως Γενικός Γραμματέας ο Βασίλης Μπαλάφας ανέφερε:

Κάποια στιγμή η ζωή, αργά ή γρήγορα, θα σε φέρει αντιμέτωπο με την ευκαιρία και την ευθύνη να “δημιουργήσεις” την απάντηση στο ερώτημα “τί έκανες όταν σου δόθηκε η ευκαιρία να κάνεις κάτι ;”. Δεν είναι μια απάντηση που θα την δώσεις στον εαυτό σου. Εκεί τα πράγματα έτσι και αλλιώς περνάνε από το δικό σου φίλτρο και μόνο, και μπορείς πιθανώς να τα πλάσεις όπως σε βολεύει.

Είναι η απάντηση που θα την δώσεις στην επόμενη μέρα, στην επόμενη γενιά, σε εκείνους που σε έχουν στηρίξει και σε έχουν πιστέψει, σε όλους τους πολίτες που σε έχουν τελικά “νομιμοποιήσει” να διαχειριστείς ζητήματα. Σε εκείνους που σου δίνουν την ευκαιρία.

Αυτό το “παράθυρο” είναι κατά κανόνα “one shot” και είναι ακόμα πιο απαιτητικό όταν έχει έρθει με δύσκολο τρόπο, ύστερα από ένα μεγάλο, απαιτητικό, ανηφορικό ταξίδι.

Απόψε αυτό το “παράθυρο” άνοιξε. Και η ευθύνη είναι μεγάλη. Ευθύνη απέναντι στον τόπο μας και τους πολίτες του, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εκπτώσεις, χρώματα, εκλογικές επιλογές.

Τα υπόλοιπα τις επόμενες ημέρες.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz