Connect with us

Ελλάδα

Πνιγμένη στους καπνούς η Ανάβυσσος από την μεγάλη φωτιά – Μάχη με τον χρόνο δίνει η πυροσβεστική

Published

on

Εκκενώθηκαν πολλοί οικισμοί αλλά και ένα οικοτροφείο. Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αναβύσσου. Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες στην Ανάβυσσο. Εκκενώθηκε και η Παλαιά Φώκαια. Κάηκαν σπίτια στην Φέριζα.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες σε όλο το πύρινο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς, που ξεκίνησε από την Φέριζα της Κερατέας και απειλεί την Ανάβυσσο, εξαιτίας της δυνατής έντασης του ανέμου και των πολλών σημείων φωτιάς και αναζωπύρωσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης που εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στην Ανάβυσσο αναφέρει στο newsit.gr ότι ο πυκνός καπνός που έχει πνίξει την περιοχή δυσκολεύει την αναπνοή ενώ μετά από επικοινωνία του με τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά τις επόμενες ώρες αναμένεται επιπλέον ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

ÅðéðëÝïí åíßó÷õóç ôùí ðõñïóâåóôéêþí äõíÜìåùí óôçí #ðõñêáãéÜ óå äáóéêÞ Ýêôáóç óôïí äÞìï Óáñùíéêïý ÁôôéêÞò. Åðé÷åéñïýí 117 #ðõñïóâÝóôåò ìå 7 ïìÜäåò ðåæïðüñùí ôìçìÜôùí, 35 ï÷Þìáôá, 5 Á/Ö êáé 8 Å/Ð. ÓõíäñïìÞ áðü åèåëïíôÝò êáé õäñïöüñåò ÏÔÁ.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή. about:blank

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Υπάρχει και συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

«Είμαστε στην Ανάβυσσο όπου υπάρχει μια μορφή ανεξέλεγκτης φωτιάς, καθώς ο σφοδρός αέρας δυσχεραίνει την προσπάθεια όλων των πυροσβεστικών μέσων. Ο άνεμος δυσκολεύει το έργο, καθώς το μέτωπο είναι διάσπαρτο, ενώ εδώ που βρισκόμαστε ο καπνός είναι τόσο πυκνός που δυσκολεύει την αναπνοή. Γι αυτό καλό θα είναι οι πολίτες που δεν έχουν καμία δουλειά προς τα εδώ, εκτός κι αν έχουν κάτι επείγον, να μην έρχονται προς την περιοχή αυτή, ώστε οι δρόμοι να είναι ελεύθεροι. Θεωρώ πως με τον συντονισμό του Αρχηγού και του Αττικάρχη του Πυροσβεστικούς σώματος και όσοι είμαστε εδώ, θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν ώστε να αποφύγουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Μεγάλο μέρος των δυνάμεων έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην λεωφόρο Καραμανλή προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς με πλεονέκτημα ότι είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως αντιπυρική ζώνη. Στις παρυφές του οικισμού της Αναβύσσου αστυνομικοί με μεγάφωνα ζητούν από όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ήδη έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Φέριζα, Όλυμπος αλλά και η Μόγριζα και σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Λουκά έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια και η Δροσιά. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πάθει ζημιές σπίτια. 

ÅðéðëÝïí åíßó÷õóç ôùí ðõñïóâåóôéêþí äõíÜìåùí óôçí #ðõñêáãéÜ óå äáóéêÞ Ýêôáóç óôïí äÞìï Óáñùíéêïý ÁôôéêÞò. Åðé÷åéñïýí 117 #ðõñïóâÝóôåò ìå 7 ïìÜäåò ðåæïðüñùí ôìçìÜôùí, 35 ï÷Þìáôá, 5 Á/Ö êáé 8 Å/Ð. ÓõíäñïìÞ áðü åèåëïíôÝò êáé õäñïöüñåò ÏÔÁ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή 

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).

πηγή: newsit.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz