Connect with us

Ελλάδα

Πατρών-Κορίνθου: Έρευνες των μηχανικών για τις κατολισθήσεις

Published

on

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα δύο πρόσφατα περιστατικά καθίζησης της νέας εθνικής οδού («Ολυμπία») στα όρια της Αιγιάλειας, σε σημεία μεταξύ των ορίων του δήμου Πατρέων και πριν το Διακοπτό. Η τελευταία κατολίσθηση στο πρανές μεταξύ της νέας και της παλαιάς εθνικής οδού σημειώθηκε λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, μετά τα διόδια Ελαιώνα, πριν τη διασταύρωση της Πούντας προς Καλάβρυτα.

Πρόκειται για την πτώση του σαρζανέτ (συρμάτινο τοιχίο από πέτρες) που σημειώθηκε στο ύψος της Γέφυρας Τσαγρή. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την υποχώρηση του οδοστρώματος, τροχαία εθνικών οδών και Ολυμπίας οδός, προέβησαν σε προσωρινή εκτροπή της κυκλοφορίες στον Κόμβο Διακοπτού (ρεύμα προς Πάτρα) και τον Κόμβο Αιγίου (ρεύμα προς Αθήνα). Επιπλέον, η κατολίσθηση επηρέασε μέρος και της παλαιάς εθνικής οδού με καθίζηση του πρανούς και πτώση τμημάτων του τοιχίου στο οδόστρωμα.

Επίσης, πριν από τα τέλη του έτους, παρόμοιο πρόβλημα κατάρρευσης τμήματος του πρανούς της ΝΕΟ Πατρών – Κορίνθου, σημειώθηκε στην Παναγοπούλα, μετά τον οικισμό Ροδινή του Δήμου Πατρέων.

Και τα δύο περιστατικά εξετάζονται από μηχανικούς προκειμένου να διαπιστωθεί η πηγή του προβλήματος. Η ΝΕΟ Πατρών Αθηνών εγκαινιάστηκε το 2017 και τα τμήματα αυτά κατασκευάστηκαν κατά την τελευταία περίοδο του έργου.

Πηγή: loutraki365

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz