Connect with us

EDITOR

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου στο Υπουργείο για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Published

on

Τις αντιδράσεις που φτάνουν στο Επιμελητήριο Κορινθίας αναφορικά με τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα μεταφέρει με επιστολή του στον αρμόδιο Υπουργό ο Πρόεδρος Τάκης Λουζιώτης. 

“Οι μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια έχουν επιβαρύνει τον τελευταίο καιρό όλες τις επιχειρήσεις , ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες με δυσμενή αντίκτυπο στην λειτουργία τους, απειλώντας έντονα την βωσιμότητά τους” γράφει η επιστολή του Προέδρου και συνεχίζει:

“Το κόστος λειτουργίας έχει εκτοξευθεί. Πλέον της επιβάρυνσης από την κατανάλωση του ρεύματος υπάρχει η αύξηση των πρώτων υλών και υλικών  με συνέπεια όλες αυτές οι αυξήσεις να προσμετρηθούν στην τελική τιμή του προιόντος κάτι το οποίο λειτουργεί ως ντόμινο όσων αφορά την ανταγωνιστικότητα και την κατανάλωση”.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μιλά για επιβεβλημένη στήριξη των επιχειρήσεων τη δεδομένη στιγμή και καταγράφει τους τρόπους που αυτή θα εκφραστεί: 

  1. Δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων με ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων για όλες τις επιχειρήσεις
  2. Επιχορήγηση μέρους του τιμολογίου για τις επιχειρήσεις που είχαν πτώση του τζίρου την περίοδο των αυξημένων χρεώσεων
  3. Μείωση των αντισταθμιστικών τελών των ΟΤΑ που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς ρεύματος ή επιδότηση αυτών
  4. Δυνατότητα επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής με τις αυξημένες τιμές έως και 6 μήνες από την έκδοση του λογαριασμού ώστε να ρυθμιστεί η αποπληρωμή τους
  5. Δυνατότητα σταθερού τιμολογίου για τις επιχειρήσεις ώστε να περιοριστεί η εξάρτησή της ενέργειας από τις υπέρμετρες χρηματιστηριακές της ανατιμήσεις.

Η επιστολή κλείνει με την ελπίδα πως τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν κατάλληλα και άμεσα. 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz