Connect with us

Επικαιρότητα

Πανελλαδικές 2020: Η χρυσή ευκαιρία για 8 στους 10. Οι συμβουλές των ειδικών

Published

on

Μια χρυσή ευκαιρία θα έχουν φέτος να εισαχθούν στα πανεπιστήμια της χώρας ακόμη και οι μέτριοι υποψήφιοι καθώς οδεύουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις με δυο μεγάλα …όπλα. Τον πολύ μεγάλο αριθμό εισακτέων και τη μειωμένη ύλη. Πέρυσι λόγω εκλογών και φέτος λόγω κορονοίου, ο αριθμός των θέσεων, που δόθηκε στα πανεπιστήμια είναι πάρα πολύ μεγάλος και συνεπώς σχεδόν το 80% των υποψηφίων θα εισαχθεί στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αρα στο διάστημα, που απομένει έως τις 15 του Ιουνίου,οι υποψήφιοι εάν αφοσιωθούν στο μεθοδικό διάβασμα θα έχουν εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες να εισαχθούν στα τμήματα που τους ενδιαφέρουν και θα δηλώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν στο Εθνος της Κυριακής, οι εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν στη Γ΄λυκείου, αυτή τη στιγμή οι μαθητές θα πρέπει να …ξεχάσουν οποιαδήποτε αγωνία έχουν, όσον αφορά στη διεξαγωγή των εξετάσεων λόγω της πανδημίας, ν΄απαλλαχθούν από το άγχος και να διαθέσουν τον πολύτιμο χρόνο, που απομένει στις επαναλήψεις και στη συμπλήρωση των κενών .Οσον αφορά στη μείωση της ύλης ίσως να κάνει δυσκολότερα τα πράγματα για την κεντρική επιτροπή των εξετάσεων και την επιλογή των θεμάτων, που θα αναδείξουν  τους υποψήφιους με …υψηλές προδιαγραφές.

Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να ξεχνάνε οτι τώρα πιά όλα τα τμήματα, που υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο είναι πανεπιστημιακά και σίγουρα μπροστά τους μελλοντικά θα ανοιχτούν τεράστιες ευκαιρίες ακόμη και εάν δεν καταφέρουν να εισαχθούν σε κάποιο απο τα λεγόμενα υψηλού κύρους τμήματα . Μια προσεχτική «εξερεύνηση» στο μηχανογραφικό είναι σίγουρο οτι θα δώσει λύσεις ακόμη και σε αυτούς, που δεν θα καταφέρουν να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες . Αρα όλα θα κριθούν στην προετοιμασία, που έχουν κάνει και ακόμη περισσότερο στην ψυχραμία και αυτοσυγκέντρωση κατά την διάρκεια της εξέτασης κάθε μαθήματος .

Φέτος όπως και πέρυσι θα εισαχθούν στα ΑΕΙ 77.970 υποψήφιοι, επιλογή που έκανε το υπουργείο , ώστε να μην επηρεαστούν περαιτέρω οι υποψήφιοι εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Η  μόνη διαφοροποίηση αφορά στην ανακατανομή των εισακτέων των Τμημάτων Νοσηλευτικής, των οποίων όμως ο συνολικός αριθμός των εισακτέων παραμένει ίδιος.

Πηγή:madata.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz