Connect with us

Ελλάδα

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Published

on

Κλειστοί είναι αυτήν την ώρα οι δρόμοι σε Πανεπιστημίου και Σταδίου

Σε εξέλιξη είναι στο κέντρο της Αθήνας οι μεγάλες συγκεντρώσεις συνδικαλιστικών σωματείων και εργαζομένων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στην Αθήνα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε μια ώρα νωρίτερα  στα Προπύλαια.

Η συμμετοχή του κόσμου είναι μαζική και είναι ενδεικτικό, καθώς η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ προσεγγίζει το Σύνταγμα και το τέλος στην Ομόνοια.

«Ο,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων», είπε σε δηλώσεις τους ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δηλώσεις η πρόεδρος της ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο μας γυρίζει πίσω τονίζοντας οτι «ανοίγουμε ένα άλλο νέο δρόμο, τον δρόμο της αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο»  

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.  

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».   

«Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!» τονίζει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ με το οποίο καλεί σε συμμετοχή στην απεργία. Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! […] ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους» που «εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις». 

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λόγω της απεργίας θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συναθροίσεις – συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

10.00: Προπύλαια Συνάθροιση μελών «ΠΑΜΕ».

10.00: Πλ. Καραϊσκάκη (Πειραιάς). Συνάθροιση μελών «Εργατικού Κέντρου Πειραιά», «Ναυτεργατικών Σωματείων» κ.ά. σωματείων-φορέων. 05.30΄ Πλ. Καραϊσκάκη (Πειραιάς) & 09.30΄ Έξωθεν Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση) και έξωθεν Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά. Προσυγκεντρώσεις.

10.00: Πλ. Ηρώων, Ελευσίνα. Συνάθροιση μελών «Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής». Μετά το πέρας της συνάθροισης θα μεταβούν στο κέντρο διανομής της εταιρίας « Metro – My Market» (Π.Ε.Ο. Αθηνών- Θηβών, Μάνδρα).

10.30: Χαυτεία. Συνάθροιση μελών «Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων» «ΣΒΟΕΔ» κ.α.

11.00: Πλ. Κλαυθμώνος. Συνάθροιση μελών «ΑΔΕΔΥ», «ΓΣΕΕ», «ΠΟΕΔΗΝ», «Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης ΚΕΕΡΦΑ» κ.α. φορέων και συλλογικοτήτων, παρουσία Προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ. κας ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (10.30’ Υπ. Εργασίας Προσυγκέντρωση).

Παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, κατά μήκος των διαδρομών των πορειών, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Με 24ωρη απεργία και στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην σημερινή απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Κοινή απόφαση των 12 ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, είναι ότι η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξάρτητα από την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε την Τετάρτη παράνομη την 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων.

Η απεργία ξεκίνησε στις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Πηγή: in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz