Connect with us

EDITOR

Παναγιώτης Σπύρου: Το “ναι” στις 2 συνεδριάσεις, οι εξηγήσεις και η επίθεση στο πρόσωπο του

Published

on

Ήταν ένα από τα 18 “ναι” που πήρε χθες ο Δήμαρχος Κορινθίων για την αγορά του οικοπέδου στο συνοικισμό και την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο Παναγιώτης Σπύρου έμεινε σταθερός στη θέση που εξέφρασε στην πρώτη συνεδρίαση, πράγμα που δεν έκανε η σύμβουλος Βιβή Τσέκου η οποία απλώς… απείχε, και σήμερα,  μια μέρα μετά έρχεται να εξηγήσει τους λόγους.

Ο λόγος που το κάνει; Οι επικρίσεις ενός στενού κύκλου που αναλόγως είχε φερθεί και στην περίπτωση του θέματος του Μνημείου του Αποστόλου Παύλου,  ενός κύκλου επωνύμων και ανωνύμων που επιτίθενται στον σύμβουλο δηλώνοντας “απογοητευμένοι” αλλά και  ειρωνευόμενοι επικαλούμενοι το τότε μπέρδεμα του συμβούλου για την αλλαγή της ψήφου του

Ο Παναγιώτης Σπύρου ως επικεφαλής παράταξης,  (αλήθεια Εκείνοι που ειρωνεύονται τι έχουν να πουν που αν και κατείλθαν στα κοινά δεν κατόρθωσαν ούτε να εκλέγουν πόσο δε μάλλον να είναι επικεφαλής;) αναφέρει σε ανακοίνωση του:

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. τονίσαμε την αναγκαιότητα κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Κορίνθου. Οι ήδη υπάρχουσες, έναντι του στρατοπέδου Κορίνθου, κρίνονται από την παράταξή μας ανεπαρκείς για το μέγεθος της πόλης.
Όταν ήλθε στο Δ.Σ. η πρόταση αγοράς του οικοπέδου στην Μπαθαρίστρα Κορίνθου, χρέος μας ήταν να μετρήσουμε τα ΘΕΤΙΚΑ και τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ και να αποφασίσουμε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Αυτός είναι και ο ρόλος μας ως δημοτική παράταξη – και όχι η στείρα αντιπολίτευση!
Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη αγοράς οικοπέδου στον ιστό της πόλης και πόσο μάλλον σε μια παραμελημένη συνοικία της πόλης μας με βαριά ιστορία που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Συνοικισμού και γενικά την πόλη μας.
Το μέγεθος της έκτασης (25 στρέμματα) και το στρατηγικό σημείο που βρίσκεται το οικόπεδο , κάμπτουν τις όποιες αρνητικές πτυχές κατά την δικιά μας κρίση.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ζητήσει ο χώρος να έχει εναλλακτικές δράσεις άθλησης – και όχι ένα ακόμα γήπεδο ποδοσφαίρου με πολλούς τόνους τσιμέντο. Η εκτίμηση της πολεοδομίας ότι ΔΕΝ μπορούν να γίνουν ΒΑΡΙΕΣ κατασκευές έγειρε πολύ την ζυγαριά προς το ΝΑΙ.
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ μας λέει ΝΑΙ στην αγορά του οικοπέδου και παράλληλα λέει ΟΧΙ σε ένα ακόμα ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.
Ψηφίσαμε ΝΑΙ σε έναν χώρο με ήπιας μορφής κατασκευές, που θα είναι ελεύθερος και προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες, όπου θα κυριαρχεί το στοιχείο του πράσινου.
Ψηφίσαμε ΝΑΙ επί της αρχής και προτείνουμε να κατασκευαστούν γήπεδα τένις, μπάσκετ, ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, ανοιχτά για όλους, για να αποφορτιστούν οι κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις έναντι του στρατοπέδου Κορίνθου. Προτείναμε την κατασκευή ενός ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ. Είναι κάτι που προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης και υπάρχει σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις – και θα ήταν ένας πόλος έλξης ακόμα και για τον τουρισμό!
Ψηφίσαμε λοιπόν ΝΑΙ αλλά με όρους και προϋποθέσεις.
Στο χέρι του όποιου Δημάρχου είναι να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τον συγκεκριμένο χώρο. Περιμένουμε ο Δήμαρχος κ. Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Πούρος να τηρήσουν τη δέσμευσή τους ότι η υλοποίηση του έργου θα γίνει κατόπιν διαβούλευσης με τις παρατάξεις και με τους πολίτες.”

Ο κ.Σπύρου θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσει την στάση και συμπεριφορά του έναντι εκείνων που θεωρούν πως μπορούν να τον χλευάζουν όταν η θέση και η ψήφος του διαφοροποιούνται από τις επιθυμίες και τις δικές τους “εμμονικές” θέσεις έναντι του σημερινού Δημάρχου.

Ο κ.Σπύρου κατόρθωσε με την ψήφο του να υπερασπιστεί το συμφέρον των πολιτών, να πει ναι σε ένα σημαντικό έργο για τον τόπο του, να προσπεράσει στείρες αντιπολιτευτικές τακτικές και να καταθέσει προτάσεις.  Μπορούν άραγε να επικαλεστούν το ίδιο,  εκλεγμένοι και μη;

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz