Connect with us

Επικαιρότητα

Παλάτι στην άμμο: Ο μεγαλύτερος πύργος στον κόσμο έχει ύψος 21 μέτρα και βάρος 5 τόνους

Published

on

Το μεγαλύτερο κάστρο από άμμο έχει ύψος 21,6 μέτρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.07.2021
Με το ύψος του να ξεπερνά τα 21,16 μέτρα και το βάρος του να φτάνει σχεδόν τους 5 τόνους άμμου, το μεγαλύτερο γλυπτό από άμμο στον κόσμο ξεπέρασε κατά 3,5 τον προηγούμενο κάτοχο του συγκεκριμένου ρεκόρ, που φτιάχτηκε το 2019 στη Γερμανία.
Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, αλλά με ύψος 21,16 μέτρα αυτός ο πύργος άμμου στη βορειοδυτική Δανία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, ξεπερνώντας τα 17,66 μέτρα του προηγούμενου του κατόχου κατά 3,5 μέτρα.
Ο δημιουργός του, ο πολύπλευρος Ολλανδός καλλιτέχνης Βίλφρεντ Στίτζγκερ, είχε τη βοήθεια 30 από τους καλύτερους γλύπτες στην άμμο στον κόσμο.
Όπως σχολίασε, θέλησε με το έργο του να αναπαραστήσει τη δύναμη του κορονοϊού στον κόσμο από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα.
Η κορυφή του κάστρου έχει επάνω της την αναπαράσταση του κορονοϊού που λιώνει όσους ανθρώπους προσπαθούν να τον αγγίξουν.
Ο κορονοϊός “κυβερνάει τον κόσμο μας, μας λέει τι να κάνουμε και μας εμποδίζει από το να είμαστε με την οικογένειά μας και τους φίλους μας” λέει ο δημιουργός όταν παρουσίασε τη δουλειά του.
Το γλυπτό, για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 5 χιλ. τόνοι άμμου, χτίστηκε σε σχήμα πυραμίδας, ώστε να μην καταρρεύσει από το βάρος του, μια μέθοδο που χρησιμοποιούν κατά κόρον από ειδικούς που φτιάχνουν τέτοιες εύθραυστες κατασκευές.
Για να επιτευχθεί ακόμη περισσότερη στήριξη, η άμμος περιέχει 10% πηλό και ένα στρώμα κόλλας τοποθετήθηκε αφού ο πύργος ολοκληρώθηκε, προκειμένου να αντισταθεί στον χειμώνα και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
Κάτοικοι της περιοχής ήταν πολύ ικανοποιημένοι να δουν τοπικά στοιχεία να έχουν περιληφθεί στον πύργο, όπως παραλιακά σπίτια και φάρους, καθώς και δημοφιλείς δραστηριότητες της περιοχής σαν το wind surf και το kite surf.
Σύμφωνα με τις αναφορές, το κάστρο αναμένεται να παραμείνει όρθιο μέχρι τον προσεχή Φλεβάρη ή Μάρτη.
Σύμφωνα με το RTE, το ρεκόρ Γκίνες υπολογίστηκε από έναν πιστοποιημένο εκπρόσωπο και θα εμφανιστεί στη νέα έκδοση του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες.
Δείτε το βίντεο:

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz