Connect with us

Ελλάδα

Παγώνη: Με τα σημερινά δεδομένα, τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν τον Ιανουάριο

Published

on

Στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού που ξεκίνησε χθες, Κυριακή, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη εκτίμησε πως με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρξει και μια χαλάρωση των μέτρων.

«Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Η κ. Παγώνη τόνισε για ακόμη μια φορά ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς γιατί το δεκαήμερο θα δείξει εάν οι δείκτες –που αυτή τη στιγμή είναι μειωμένοι- θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία κλπ.

«Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν» υπογράμμισε η κ. Παγώνη.

Εκτίμησε δε, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

«Οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις το ξέρουμε εδώ και παρά πολλά χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την COVID-19 με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μας καλύπτει στο 95%» εξήγησε, και συνέχισε:

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές βεβαίως θα κάνουν το εμβόλιο είναι συνειδητοποιημένοι, μπορεί να υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν θα το κάνουν, αλλά για λόγους υγείας εάν έχουν σοβαρές αλλεργίες».

Μάλιστα, τόνισε πως για να υπάρξει μια σχετική ανοσία μέχρι τα μέσα – τέλη Ιουνίου θα πρέπει να εμβολιαστεί το 60%.

Επεσήμανε δε πως:

«Είναι ειδικές οι συνθήκες κατάψυξης του εμβολίου, και οι διαδικασίες συγκεκριμένες, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος θα πρέπει να είναι εκεί και να κάνει το εμβόλιο, εάν έχει σοβαρό λόγο θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα για να υπάρχει αντικατάσταση από τον επόμενο».

Η κ. Παγώνη εκτίμησε δε, πως μετά τον Ιούνιο θα έχουμε ένα «πολύ καλύτερο καλοκαίρι».

Πηγή: cnn.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz