Connect with us

Επικαιρότητα

Πήρε χρηματοδότηση το πάρκο στην Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου

Published

on

Την ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης του Βιοτεχνολογικού Πάρκου, υπόγραψε χτες η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για το φιλόδοξο ιδιωτικού ενδιαφέροντος project που είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα και το οποίο θα υλοποιηθεί στην Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου. Η έκταση των 120 στρεμμάτων έχει παραχωρηθεί στον δήμο, ο οποίος στην συνέχεια την εκμίσθωσε στον επιχειρηματία Βασίλη Μανδρέκα, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το σχέδιο. Μάλιστα, πριν απο έναν ακριβώς χρόνο (18 Ιανουαρίου 2023), είχε υπογραφεί η σύμβαση μίσθωσης με τον εκπρόσωπο της εταιρίας «ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» Βασίλη Αλέξανδρο Μόλαρη και τον επιχειρηματία Βασίλη Μανδρέκα.

Ο συνολικός Π/Υ του έργου θα φτάσει τα 18 εκατομμύρια με την κρατική επιχορήγηση να φτάνει το 45% (περίπου 8,1 εκατ.)

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση η συνολική έκταση που πήρε ο δήμος φτάνει περίπου τα 285 στρέμματα και περιλαμβάνει την Περιφερειακή Αγορά (102,381 τμ), τον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Λεχαίου (147,467 τμ), το παλιό δημόσιο ΚΤΕΟ (7,391 τμ) και το γήπεδο Λεχαίου (27,806 τμ). Από όλη αυτή την έκταση παραχωρήθηκαν τα 102 στρέμματα της ΠΑΛ για το βιοτεχνικό πάρκο.

Ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό της Δημοτικής Ενότητας Άσσου Λεχαίου -η εκπόνηση του οποίου είναι σε εξέλιξη- για το παλιό δημόσιο ΚΤΕΟ η προτεινόμενη χρήση γης είναι ένταξη σε οικιστική περιοχή γενικής κατοικίας.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz