Connect with us

Ελλάδα

Πέτσας στο Newsbomb.gr: Τήρηση των μέτρων για να μην ξανακλείσουν τα καταστήματα

Published

on

«Το σχέδιό μας είνα δυναμικό εδώ και 10 μήνες και οι αποφάσεις μας βασίζονται πάντα στα επιδημιολογικά δεδομένα και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και μπορέσει το Σύστημα Υγείας να αντέξει την πίεση από τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr αν θα ξανακλείσουν τα καταστήματα στην περίπτωση που επιδεινωθεί εκ νέου το επιδημιολογικό φορτίο

«Είναι δυναμική η προσαρμογή του σχεδίου μας και ελπίζουμε με την πιστή τήρηση των μέτρων απο όλους να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο και να μην χρειαστούν καινούριες παρεμβάσεις», προσέθεσε.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή. Πιο αργή από όσο αναμενόταν, εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας, μετά από 10 μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό.

 

«Είναι ενδεικτικό ότι, συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown, η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20%, ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια» επεσήμανε.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση, ή και ήπια μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των κρουσμάτων.

Ωστόσο, με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων συνανθρώπων μας και κατειλημμένων κλινών Μ.Ε.Θ., εξακολουθεί να υπάρχει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και να σώζουν ζωές.

«Με αυτά τα δεδομένα, επειδή η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά, η όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια. Ο δρόμος μας θα είναι πιο αργός, αλλά πιο σίγουρος και πιο ασφαλής» ξεκάθαρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz