Connect with us

Ελλάδα

Πέτσας: Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι αντίθετες με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Published

on

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία αναφορικά με τις συνέπειες της νέας πρόκλησης της, με την επιστροφή του Ορούτς Ρέις αυτή τη φορά σε απόσταση μόλις 6,5 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζο, έστειλε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Ενέργειες της Τουρκίας που έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τα συμπεράσματα του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης και 2ας Οκτωβρίου 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ήδη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κ. Borrell, σημείωσε ότι στο σημερινό Συμβούλιο, των υπουργών θα συζητηθούν «οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο την Ελλάδα και την Κύπρο. Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Πρωθυπουργός, ενόψει του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου, θα θέσει το ζήτημα των παράνομων και προκλητικών τουρκικών ενεργειών των τελευταίων ημερών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει αργότερα σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Μισέλ.about:blank

Εν τω μεταξύ, στη σημερινή συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε, τόσο η Κύπρος, όσο και η Ελλάδα θα θέσουν τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου και της έκδοσης της νέας παράνομης τουρκικής navtex νοτίως του Καστελλόριζου και νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι έχει ήδη εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και ανακοίνωση από τον σταθμό της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις οποίες και σας παραπέμπω.

Στη σκιά της νέας μείζονας κλιμάκωσης, αναμένεται αύριο Τρίτη στην Αθήνα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Πηγή: newsbomb.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz