Connect with us

Επικαιρότητα

Πέτρος Φιλιππίδης: “Μέχρι τέλους μαζί” – Η αντίδραση της συζύγου του και οι συγκρατούμενοί του στη φυλακή [Βίντεο]

Published

on

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την προφυλάκισή του, η οποία αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και της 15ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, έφτασε στην Τρίπολη και υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση. Στην εν λόγω φυλακή, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης. Μεταξύ άλλων, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται και ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Συγκρατούμενος του Φιλιππίδη θα είναι επίσης ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο “παιδεραστής με το βαν”, Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση.

Στις ίδιες φυλακές εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως “δράκος του Αμαρουσίου”.

Τα πρώτα λόγια για την προφυλάκιση και η αντίδραση της συζύγου του

Στο άκουσμα της απόφασης που τον οδηγεί στο κελί, ο Πέτρος Φιλιππίδης φαίνεται να σοκαρίστηκε“Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που μου κάνατε, δεν είναι δυνατόν” φέρεται να είπε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ξεσπώντας σε κλάματα.

Στο πλευρό του ηθοποιού βρισκόταν τόσο η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, όσο και ο γιος τους. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το dikastikoreportaz.gr, στο άκουσμα της προφυλάκισης, η σύζυγός του ξέσπασε και εκείνη σε λυγμούς και φώναζε “μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί”.

 

 

 

Οι τρεις καταγγελίες “φωτιά” σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη

Οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί, των οποίων οι καταγγελίες τους αποτέλεσαν το υλικό για τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία σε βάρος του επιφανούς ηθοποιού, προσέφυγαν αρχικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών όπου αναφέρθηκαν σε όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον ελεγχόμενο συνάδελφο τους.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφό του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο γυναικών, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, μετά την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη, δεν πείστηκαν για τους ισχυρισμούς του και έκριναν πως ο καλλιτέχνης πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

 

Πηγή:thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz