Connect with us

Ελλάδα

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών

Published

on

Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής Σταμάτης Κόκοταςσε ηλικία 85 ετών.

Ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Ασκπληπιείο της Βούλας και κατέληξε τα ξημερώματα έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών

Ο σπουδαίος ερμηνευτής αφησε πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του. Το “Όνειρο απατηλό” και το “γιε μου” είναι μερικά από τα πιο γνωστά του τραγούδια που αγαπήθηκαν από γενιές ολόκληρες Ελλήνων και Ελληνίδων.

ΚΟΚΟΤΑΣ

Οι διάσημες φαβορίτες του Σταμάτη Κόκοτα

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Σταμάτη Κόκοτα οι μακριές φαβορίτες του.

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι μια εταιρεία με ξυραφάκια τού πρόσφερε ένα ιλιγγιώδες ποσό για να ξυριστεί με τη λεπίδα της μπροστά στην κάμερα, για ένα διαφημιστικό σποτ. “Είναι αλήθεια” είχε πει όταν ρωτήθηκε ο Σταμάτης Κόκοτας. “Μου έδιναν 50 εκατομμύρια δραχμές, ήταν πολλά λεφτά τότε, αλλά τους είπα, σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα”.

ΚΟΚΟΤΑΣ

thetoc.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz