Connect with us

Επικαιρότητα

Πέθανε από κορωνοϊό ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα Λεωνίδας Πελεκανάκης

Published

on

Σοκ στον χώρο της ιστιοπλοΐας αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς ο 58χρονος Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, ύστερα από μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας εδώ και σχεδόν δύο μήνες πάλευε με τον κορωνοϊό, αλλά τελικά δεν κέρδισε τη μάχη. Μέχρι και τον Οκτώβριο, έπαιρνε κανονικά μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης και δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Γεννήθηκε στις 22/11/1962 και ασχολήθηκε με το άθλημα της ιστιοπλοΐας από παιδική ηλικία. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.
Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.

Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες. Έλαβε μέρος στους Αγώνες του 2000 αλλά και του 200

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη. Με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Απέραντη θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Λεωνίδα Πελεκανάκη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και 6ος Ολυμπιονίκης μας στο Λος Άντζελες νικήθηκε από τη μάστιγα της COVID-19. Τεράστια απώλεια για την ελληνική ιστιοπλοΐα και την αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά και στους οικείους του».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Ολυμπιονίκη μας και πρωταθλητή Ιστιοπλοΐας, Λεωνίδα Πελεκανάκη.
«Η είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη μας, Λεωνίδα Πελεκανάκη, μας συγκλόνισε. Ξεχωριστός χαρακτήρας, με αγάπη στη θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα, ξεχώρισε με τις διακρίσεις του, τόσο στην πατρίδα μας όσο και διεθνώς. Παράλληλα μας υπενθύμισε ότι ο κορωνοϊός, αυτή η ύπουλη ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις. Τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και στην οικογένεια των Ολυμπιονικών».

Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: «Εφυγε» ένα από τα καλύτερα παιδιά

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz