Connect with us

Επικαιρότητα

Πάσχα στη Πόλη: 10.000 αστυνομικοί, drones, έλεγχοι παντού

Published

on

Πάσχα στη Πόλη: 10.000 αστυνομικοί, drones, έλεγχοι παντού

Η επιχείρηση Πάσχα στην πόλη της αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 10.000 ένστολοι σε όλη την Ελλάδα με συνεχείς ελέγχους, drones, ελικόπτερα και μπλόκα σε διόδια και κεντρικούς οδικούς άξονες, προσπαθούν να αποτρέψουν τις εξορμήσεις των πολιτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο έλεγχος γνησιότητας των πιστοποιητικών όσων επιχειρούν να ταξιδέψουν είναι άκρως σχολαστικός, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται πολύ αυστηρά πρόστιμα. Η Αστυνομία έχει ισχυρή παρουσία, εκτός των άλλων, όχι μόνο στα διόδια, αλλά και στους παραδρόμους εθνικών οδών, προκειμένου να αποτρέψει την μετακίνηση όσων προσπαθούν να κάνουν «Πάσχα στο χωριό».

Όποιοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για διαπεριφερειακή μετακίνηση κάνουν αναστροφή στα διόδια και γυρίζουν πίσω. Χτες 11.500 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια, ενώ 60 έκαναν αναστροφή και αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω, καθώς δεν έφεραν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τη μετακίνησή τους.

Μείωση των εξαιρέσεων μετακίνησης

Κατ’ αρχήν όσοι πράγματι δικαιολογήσουν την έξοδό τους θα πρέπει μέσα σε 48 ώρες να επιστρέψουν. Θα υπάρχουν έλεγχοι και στις εξόδους και στις εισόδους στα διόδια.

Με υπουργική απόφαση αναστέλλεται η συγκομιδή προϊόντων ως αιτία μετακίνησης, για θέματα υγείας θα απαιτείται έγγραφο μόνο από δημόσια δομή, η μετάβαση σε κηδεία θα γίνεται μόνο με ληξιαρχική πράξη θανάτου, ενώ για μετάβαση σε μόνιμη κατοικία με το Ε9 η μετάβαση θα είναι εφάπαξ και χωρίς επιστροφή.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι ψεύτικες βεβαιώσεις μετακίνησης.

Τα πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά. Αν εργαζόμενος παρουσιάσει χαρτί μετακίνησης, ενώ αποδειχθεί από την ΕΡΓΑΝΗ ότι είναι σε άδεια, θα πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για αναίτια μετακίνηση και 500 ευρώ για ψευδή δήλωση, δηλαδή σύνολο 800 ευρώ.

Στη δικαιοσύνη απίστευτες απάτες για τα μέτρα στήριξης και την επιστρεπτέα προκαταβολή

Στη δικαιοσύνη οδηγήθηκαν απίστευτες απάτες για τα μέτρα στήριξης μετά από ελέγχους.

Καφετέρια στη Θεσσαλία 25 τ.μ. δήλωνε 150 εργαζομένους. Μάλιστα 129 από αυτούς είχαν προσληφθεί μετά τον Νοέμβριο. Έτσι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι δηλώνονταν σε αναστολή για να παίρνουν το επίδομα των 534 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, πρόκειται για απάτη ύψους 400.000 με 480.000 ευρώ.

Σε μια άλλη υπόθεση, κρεοπωλείο δήλωνε το 2019 τζίρο 3.000 ευρώ. Για να πάρει Επιστρεπτέα Προκαταβολή, έκανε τροποποιητική δήλωση με τον τζίρο του να φτάνει… το 1.900.000 ευρώ. Σε έναν τέτοιο τζίρο αναλογεί Επιστρεπτέα περίπου 200.000 ευρώ.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz