Connect with us

Επικαιρότητα

Ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ γέμισε βιβλία!

Published

on

Καθημερινά από τις 06.00 έως τις 00.00 οι επισκέπτες του Φάρου μπορούν να διαβάσουν βιβλία από τις βιβλιοθήκες του, ενώ χαλαρώνουν σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της πόλης: ο Φάρος προσφέρει πανοραμική θέα 360ο μοιρών σε όλη την Αθήνα, τον Πειραιά και τον Σαρωνικό Κόλπο και απευθείας οπτική επαφή με τον λόφο της Ακρόπολης. Άλλωστε, έτσι είχε φανταστεί ο Renzo Piano τον Φάρο.

Οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να δανείζονται τα βιβλία, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να τα διαβάζουν όσο βρίσκονται στον Φάρο. Στο ΚΠΙΣΝ πιστεύουμε στην ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί με τους επισκέπτες μας, για αυτό το λόγο τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα για ανάγνωση στον χώρο χωρίς κανένα σύστημα φύλαξης.

Επίσης, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης σε κατάλογο. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται στο δανειστικό τμήμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Τα βιβλία του Φάρου θα λειτουργούν συμπληρωματικά στην υπηρεσία αυτή της ΕΒΕ.

Στο πλαίσιο συνεργασίας του ΚΠΙΣΝ με μορφωτικά ιδρύματα και οργανισμούς αγοράστηκαν βιβλία από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Ίδρυμα Σάκη Καράγιωργα. Έτσι, ο Φάρος φιλοξενεί στα ράφια του δικές τους εκδόσεις, καθώς και βιβλία που δωρίσθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και παραμένοντας πιστό στη δέσμευση του να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, το ΚΠΙΣΝ φρόντισε να λειτουργούν στον Φάρο δύο σταθμοί εργασίας μέσω των οποίων θα παρέχεται τοπική πρόσβαση σε 543 τίτλους της βιβλιοθήκης ομιλούντων βιβλίων που απευθύνονται σε άτομα με τυφλότητα, περιορισμένη όραση ή δυσαναγνωσία.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz