Connect with us

EDITOR

Ο Προϋπολογισμός και η νέα «ακτινογραφία» του Δ.Σ Κορινθίων !

Published

on

  • Οι λευκές ψήφοι που καθόρισαν το αποτέλεσμα, τα στοιχήματα και οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες ο Προϋπολογισμός του Δήμου Κορινθίων, γεγονός αναμενόμενο από τη μια, από την άλλη όμως γεγονός που «έδειξε» τις διαφοροποιήσεις, τις αλλαγές στάσης, τις «πιέσεις» ενδεχομένως που όλο αυτό το διάστημα γίνονται εν μέσω κορωνοιού, αλλαγών στον εκλογικό νόμο και σεναρίων βουλευτικών εκλογών!

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον δημοτικό προϋπολογισμό;

Απόλυτη θα έλεγε κανείς αφού ο νέος εκλογικός νόμος που έρχεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να διορθώσει τα ‘λάθη’ της απλής αναλογικής και να δώσει ισχυρές πλειοψηφίες , ανακατεύει την τράπουλα και βάζει σαφώς νέα δεδομένα.

Βάσει αυτών, αρκετά μέλη του Δ.Σ και υποψήφιοι Δήμαρχοι θα πρέπει δις να σκεφτούν τις ενέργειες τους και όχι δεν είναι πολύ νωρίς αφού για να είσαι υποψήφιος δήμαρχος δεν μπορείς να είσαι συνοδοιπόρος με τον εν ενεργεία ,ούτε μπορείς – εν όψει βουλευτικών εκλογών – να είσαι ανεξάρτητος και να επιλέγεις το «λευκό» ως θέση!

ΛΕΥΚΟ δεν θα υπάρχει, είναι σαφές! Πάντα σε επίπεδο πολιτικό!

Στα του προϋπολογισμού λοιπόν οι αναμενόμενες αρνήσεις ήταν της παράταξης Πνευματικού, της παράταξης Σπύρου και της παράταξης Τσέκου. Μη αναμενόμενη ήταν η άρνηση της παράταξης του Νίκου Σταυρέλη ο οποίος κατέθεσε πρόταση προς ψήφιση με σημεία του προϋπολογισμού, κίνηση η οποία χαρακτηρίζεται διπλωματική ώστε να μην ακουστεί το «όχι» αν και στην ουσία ήταν τέτοιο.

Οι απουσίες του κυρίου Κορδώση και της κυρίας Ραντίτσα αν και αναφέρθηκε, δεν φαίνεται να καθόρισαν το αποτέλεσμα αφού και πάλι πλειοψηφία θα υπήρχε, παρ’ ότι οριακή, το ίδιο δεν συμβαίνει όμως και με τις λευκές ψήφους των κ.κ Γιώργου Πιέτρη και Σταύρου Κεφάλα.

Η χθεσινή ψηφοφορία είχε ως εξής: 13 κατά, 16 υπέρ, 2 λευκά και 2 απουσίες.

Είναι εμφανές λοιπόν πως εάν κανείς θεωρήσει πως οι απουσίες  ήταν αρνητικές ψήφοι ο προϋπολογισμός θα περνούσε και πάλι!

Ρυθμιστής εν προκειμένω το «λευκό» ! Το «λευκό» του Σταύρου Κεφάλα ο οποίος έχει εδώ και καιρό αποστασιοποιηθεί από την παράταξη που εξελέγη χωρίς όμως να έχει δηλώσει ανεξαρτητοποίηση (ψηφίζει κατά συνείδηση έως ώρας και στα κρίσιμα θέματα όπως το χθεσινό δεν δημιουργεί πρόβλημα στην δημοτική αρχή) και το «λευκό» του Γιώργου Πιέτρη ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε μεν από την παράταξη Καλλίρη όταν αυτή υπέγραψε και «συγχωνεύτηκε» με την παράταξη Νανόπουλου, ωστόσο παραμένει ενεργό κομματικό στέλεχος και η ΝΔ σε καμία των περιπτώσεων δεν επιδιώκει νέο «διχασμό» στον ίδιο δήμο!

 Τα «στοιχήματα»

Ο Δήμαρχος θα πρέπει να μετατρέψει τις λευκές ψήφους σε θετικές, ενδεχομένως και την μια των απουσιών

Ο Νίκος Σταυρέλης θα πρέπει να αποδείξει, εάν θέλει να έχει και το 2023 μια υποψηφιότητα με αξιώσεις, πως δεν έχει αφομοιωθεί από την παράταξη του Δημάρχου χωρίς παράλληλα να «επιστρέφει» στην παράταξη Πνευματικού

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός θα πρέπει να αποφασίσει εάν, με τα νέα εκλογικά δεδομένα και το δυναμικό των  διαθέσιμων υποψηφίων , θα είναι υποψήφιος το 2023

Οι Γιώργος Πιέτρης και Χρήστος Κορδώσης θα πρέπει να επιλέξουν εάν η ανεξάρτητη στάση τους (αποσχίστηκαν και οι δυο από την παράταξη Καλλίρη) αποτελεί προτεραιότητα από την όποια κομματική γραμμή

Ο Σταύρος Κεφάλας θα πρέπει επίσης να επιλέξει εάν θα παραμείνει με το καθεστώς αυτό στην παράταξη του πρώην Δημάρχου και αν η στάση του έως το τέλος της θητείας θα είναι «λευκό»

Παναγιώτης Σπύρου και Βιβή Τσέκου προφανώς και δεν αναμένεται να διαφοροποιήσουν την στάση τους σε βαθμό που να δημιουργήσει προβλήματα παρ’ ότι το «φλέρτ» και προς τους δυο έχει καταγραφεί κυρίως από την πλευρά του Αλέξανδρου Πνευματικού.

Ο Ανδρέας Ζώγκος μετά την τοποθέτηση του ως Εντεταλμένος για τον Ιαματικό τουρισμό και την στάση που κρατά στα δημοτικά συμβούλια «προσμετράται» στην παράταξη του Δημάρχου

Ενώ στα «ερωτηματικά» καταγράφονται σύμβουλοι όπως ο Γιώργος Μουρούτσος που παρ’ ότι κρατά την γραμμή της παράταξης εντός συμβουλίου έχει αποστασιοποιηθεί εμφανώς (φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι δημοσιεύει δικές του ανακοινώσεις και όχι της παράταξης), ο Βασίλης Ταγαράς που φέρεται τελευταία να είναι ιδιαιτέρως δυσαρεστημένος από την στάση της παράταξης απέναντι του, η Γεωργία Στριμμενοπούλου επίσης  δυσαρεστημένη από την επιλογή Καρασάββα από πλευράς παράταξης για την αντιδημαρχία που δόθηκε από το Βασίλη Νανόπουλο.

Ποιος θα κερδίσει και τι ;  θα φανεί πολύ σύντομα! Το βέβαιο είναι πως ο Προϋπολογισμός άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι που θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα. Κάποιοι βέβαια είναι σίγουρο πως δεν θα κατορθώσουν να «ξεμπερδευτούν» αλλά να μπλέξουν σαν τον παπά στα βάτα!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz