Connect with us

Επικαιρότητα

Ο Πανεπιστημιακός καθηγητής Αριστείδης Δουλαβέρας στο My Radio 89,6 στο επετειακό αφιέρωμα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης .

Published

on

“Η  άλωση της  Πόλης στα τραγούδια,

τους θρήνους και τις παραδόσεις  του λαού μας”.

 της Γιώτας Μπάγκα

 Ένας εξέχων Κορίνθιος επιστήμονας, ο τ. καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αριστείδης Δουλαβέρας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Γιώτας Μπάγκα : my radio, my art και παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με αφορμή  την επέτειο της Άλωσης της Πόλης. Ο γνωστός καθηγητής αναφέρθηκε αρχικά στα αίτια της Άλωσης και αφού επισήμανε  ότι και η Βυζαντινή αυτοκρατορία υπάκουσε στο νόμο της ακμής και της παρακμής,  παρουσίασε  ένα συνδυασμό στρατιωτικών, πολιτικών, εθνικών και εθνολογικών αιτίων.

Ανέδειξε τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο ως μέγιστο σύμβολο πατριωτισμού και τόνισε τη σημασία της Άλωσης για την παγκόσμια ιστορία, καθώς η Βυζαντινή αυτοκρατορία κυριάρχησε για πολλούς αιώνες στο ιστορικό γίγνεσθαι.

Τα συγκινητικότερα σημεία της συνέντευξης ήταν αυτά στα οποία ο Πανεπιστημιακός καθηγητής αναφέρθηκε στο πως βίωσε ο λαός μας την Άλωση μέσα από θρήνους και δημοτικά τραγούδια που δείχνουν τον εθνικό σπαραγμό.

Ακούστηκαν επίσης θρύλοι και παραδόσεις σχετικά με την Άλωση, την Αγιά Σοφιά και τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Ο κ. Δουλαβέρας ανέλυσε παράλληλα το νόημα της Άλωσης για τους σημερινούς Έλληνες αναδεικνύοντας το πάντα επίκαιρο αίτημα για έναν σύγχρονο πατριωτισμό και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας μας, αρκεί να διδαχτούμε από την ιστορία μας.

Παρακολουθήστε στα παρακάτω video την συνέντευξη στο My Radio 89,6 το Σάββατο 30/05 & Κυριακή 31/05

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz