Connect with us

EDITOR

Ο Νίκος Σταυρέλης στο My Radio 89,6 για τα μεγάλα θέματα του δήμου Κορινθίων

Published

on

 

  • Τι λέει ο Επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» στους Λεωνίδα Λεσάκη και Αθηνά Τσαρμπού για Οδοφωτισμό, εργοστάσιο απορριμμάτων, επέκταση Βιολογικού αλλά και επικείμενες εκλογικές συνεργασίες! Ποια ερώτηση δεν απάντησε!

 

Για τα μεγάλα θέματα του δήμου Κορινθίων, θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και συζητούνται είτε στο Δημοτικό συμβούλιο είτε στην οικονομική επιτροπή φιλοξενήθηκε στο «Πρωινό» του My radio 89,6 με τον Λεωνίδα Λεσάκη και την Αθηνά Τσαρμπού ο επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» κ.Νίκος Σταυρέλης.

Ο Νίκος Σταυρέλης παρουσίασε τις θέσεις αλλά και τις προτάσεις της παράταξής του ενώ δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε σενάρια και πληροφορίες που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί συνεργασιών με στελέχη άλλων παρατάξεων, εν ενεργεία και μη. Υπήρξε ωστόσο και ένα ερώτημα το οποίο έμεινε μετέωρο, ερώτημα για τον πρώην δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό και την στοχευμένη προσπάθεια του – κατά τα διαδιδόμενα- να μην επιτρέψει για όσο εκείνος είναι υποψήφιος ο Νίκος Σταυρέλης να εκλεγεί Δήμαρχος. «Άλλη ερώτηση» ήταν η απάντηση του επικεφαλής της «Πνοής» αφήνοντας το τοπίο ακόμα πιο θολό!

 

Οδοφωτισμός: Καταθέσαμε δική μας πρόταση, δεν ψηφίσαμε λευκό

« Είμαστε υπέρ του ιδιώτη θέλω να το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Θα έχουμε καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα. Σήμερα στον Κόρφο για να γίνει αλλαγή λάμπας περνούν ακόμα και κάνει 3 μήνες. 3 ηλεκτρολόγοι υπάρχουν στο δήμο, που θα πρωτοπάνε; Αυτό θα αλλάξει διότι σύμφωνα με μελέτη η αλλαγή θα γίνεται εντός 72 ωρών. Καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε και στα φωτιστικά σώματα. Σήμερα έχουμε πάσης φύσεως φωτιστικά σώματα τα οποία δεν είναι ότι το καλύτερο. Η νέα σύμβαση προβλέπει πλήρη αντικατάσταση σωμάτων συνεπώς ομοιομορφία σε όλο το δήμο. Όμως! Δεν θα ισχύει το κέρδος που λέει ο δήμαρχος Στις 4.12 20 η υπηρεσία μιλά για ετήσιο κόστος 1,211 χιλιάδες με τάση μείωσης του ποσού. Με τη νέα πρόταση της υπηρεσίας το ποσό είναι 1,8 εκ. χωρίς να ανακαλούν εισήγηση τους. Η εταιρία λέει 1,950, 760 χιλιάδες διαφορά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ποσά της υπηρεσίας, δεν έχουν βγει αυθαίρετα. Η εταιρία σφάλει! Εμείς καταθέσαμε δική μας πρόταση. Δεν ψηφίσαμε λευκό όπως θέλει να περάσει ο πρώην Δήμαρχος. Το λευκό που δώσαμε αφορούσε στην πρόταση του πρώην δημάρχου για απόσυρση του θέματος. Έτσι κι αλλιώς πέρναγε το θέμα από τις ψήφους του κ.Δημάρχου. Επι της ουσίας ακόμα δεν έχουμε τελειώσει. Η απόφαση ήταν η εκκίνηση του θέματος της αναβάθμισης. Θ ακολουθήσουν αλλεπάλληλες αποφάσεις οικονομικής επιτροπής με κυριότερη την κατάρτιση οικονομικών όρων διακήρυξης.

 

Εργοστάσιο Απορριμμάτων: Η προηγούμενη διοίκηση ήξερε το πρόβλημα

Η ιστορία του θέματος είναι μακρά. Δημοπρατήθηκε το 2018, η ΤΕΡΝΑ δεν είχε ακόμα ξεκινήσει και έπρεπε να βρούμε μια  λύση, είχαμε μόνο το Χιλιομόδι. Εμείς ως σήμερα έχουμε συμφωνήσει σε όλες τις αποφάσεις. Κάποιοι λένε για Σταυρέλη μην ρίχνουνε ευθύνη σε μένα. Κακοί χειρισμοί έφεραν την εξέλιξη. Το ΓΠΣ ακυρώθηκε με 2 αποφάσεις άσχετες με το θέμα επειδή δεν είχε εκπονηθεί ΣΜΠΕ, αυτή είναι η ουσία. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των δικηγόρων, έχει εκδοθεί και απόφαση τον Ιούλιο του 2020 που είχαν ανασταλεί οι εργασίες , ήταν προοίμιο της σημερινής απόφασης. Βάσει του ΓΠΣ εκδόθηκε η οικοδομική άδεια. Υπάρχουν σαφείς ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής.  Οφείλανε το 11 ή το 12 να μας υποδείξουν ότι χρειάζονται όλα αυτά. Το είχαν πει οι δικηγόροι ότι πάσχει το ΓΠΣ , οι κρατούντες στο δήμο δεν είχαν ανοιχτά τα ώτα και υπήρξε πρόβλημα. Εγώ πρόεδρος ήμουν όχι εκτελεστικό όργανο. Που να γνωρίζω; Αυτά τα γνώριζε ο Δήμαρχος.

Ευθύνες υπάρχουν και στην τωρινή διοίκηση. Εμείς δεν θέλαμε να παραληφθούν τα μηχανήματα. Ήταν λάθος να πληρωθεί το τιμολόγιο από τη νυν δημοτική αρχή. Τώρα το ζητούμενο ποιο είναι; Να δημοσιευτεί το ΦΕΚ του ΓΠΣ  και να δούμε την απόφαση του ΣτΕ. Αν το πρόβλημα είναι η ακύρωση της οικοδομικής άδειας λόγω του Γ.Π.Σ διορθώνεται. Οι δικηγόροι θέτουν όμως και θέμα αρχαιολογίας, μιλούν για γειτνίαση με το λατομείο Εξαμιλίων.

 

Επέκταση Βιολογικού καθαρισμού:  Είχαμε έγκριση και το 2014 αλλά δεν δημοπρατήθηκε

 

Είναι ένα έργο 49,5 εκ. χωρίς ΦΠΑ που έρχεται από το 1994. Ας μην πανηγυρίζουν δεν είναι σήμερα. Είναι πάρα πολύ καλό! Ο Νίκος Ταγαράς έδειξε την αγάπη του για τον τόπο του διότι δεν είναι εύκολο για έναν υπουργό να δίνει 50 εκ σ ένα δήμο στη γενέτειρά του  ενώ θα μπορούσε να τα δώσει σε 10 ακόμα δήμους και να έχει εκλογικά οφέλη. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Όμως δεν το έκανε σήμερα. Το έκανε και το 2014 εμείς ως δήμοι όμως δεν το δημοπρατήσαμε. Τώρα κάποιες τροποποιήσεις έκαναν , δεν έκαναν κάτι καινούργιο . Σε 18 μήνες δεν θα παραδοθεί, δεν θα έχει ξεκινήσει καν , η ΔΕΥΑ πρέπει να δημοπρατήσει. Είναι τρομερό έργο. Σημαντικό αλλά θα αρχίσει να κατασκευάζεται σε 2 χρόνια σας το λέω και θα τελειώσει σε 5 χρόνια . θα το υλοποιήσει η επόμενη δημοτική αρχή.

 

Τουριστική προβολή: Ψηφίσαμε τα 44 χιλιάρικα – Θετική εξέλιξη η Γαλάζια Σημαία

Δεν καταψηφίσαμε την τουριστική προβολή του Δήμου, Είπαμε όχι στις 95 χιλιάδες ευρώ. Ψηφίσαμε τις 44. Πρέπει να λέμε σε όλα ναι; Αν τα χαλάσετε τα 44 εδώ είμαστε! Του χρόνου τέτοια εποχή θα σας πω για τα 95.000 ευρώ και θα δείτε, δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν όσα λένε.

Εμείς ως παράταξη είμαστε υπέρ του θεσμού της Γαλάζιας Σημαίας. Χρειάζεται γιατί είναι μια πιστοποίηση καλών υπηρεσιών. Όμως δεν είναι πανάκια. Στην Σαντορίνη στο Καμάρι θα δείτε δεν έχει γαλάζια σημαία. Τι σημαίνει ότι δεν έχει τουρισμό; Μην μεγαλοποιούμε κάποια πράγματα. Παντού να βάλουμε καλό είναι. Δεν θα φέρουμε τουρισμό από αυτό.

 

Ο Σταθμός του ΟΣΕ, οι προεκλογικές ζυμώσεις και οι παρεμβάσεις στα social media

 

Ο Νίκος Στaυρέλης αναφερόμενος στην απομάκρυνση των βαγονιών από το σταθμό του ΟΣΕ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός έθεσε όμως τον προβληματισμό του για την αξιοποίηση του χώρου «Λόγια – λόγια – λόγια. Κανένα σχέδιο δεν έχει δοθεί. Είναι σε επίπεδο πρόθεσης ανάπλασης. Θα πρέπει να έρθει ενιαία μελέτη για να δούμε τι ακριβώς προβλέπεται να γίνει εκεί. «

Για τις προεκλογικές ζυμώσεις και επαφές που κάνει, τις πληροφορίες που θέλουν να έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με στελέχη και άλλων παρατάξεων, εκλεγμένα και μη, υπενθύμισε τα εκλογικά ποσοστά και παραδέχτηκε πως «συνομιλεί με όλους!».

«Οι εκλογές του 2019 έδειξαν 25-23-23 , 8-8-8, εμένα πολλοί δεν με περίμεναν. Τώρα θα είμαι πάνω από 25 μονάδες. Στην Κόρινθο ήρθα πρώτος αλλά έχασα από την περιφέρεια γιατί δεν με γνώριζε ο κόσμος

Τώρα θα είμαι υποψήφιος και με την ευλογία του  κόσμου ο επόμενος δήμαρχος! Είμαι όλη μέρα και νύχτα στα χωριά και στην πόλη. Έχω επαφές με πάρα πολλούς πολίτες, δεν έχω με κανέναν πρόβλημα. Συζητώ και με τους σημερινούς αντιδημάρχους. Σημαίνει ότι θα είναι μαζί μου; Αυτό δεν έχει λογική!

Με όλους κάνω παρέα, είτε της πρώην παράταξης μου είτε σημερινούς αντιπάλους είτε και μελλοντικούς. Τα ονόματα που θα συνεργαστούν μαζί μου θα τα ακούσετε στο τέλος. Συζητώ και για τεχνικά θέματα, δεν είμαστε ειδικοί, ακόμα κι απέναντι μου να είναι. Υπάρχει πάρα πού καλό κλίμα για μένα, είναι εμφανές. Πως θα ευοδωθεί στο τέλος θα δούμε. Θα δούμε και τον εκλογικό νόμο»

Για τις παρεμβάσεις, τις δικές του αλλά και των συμβούλων του στα social media και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε: «Το Δ.Σ συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη. Ο χρόνος που έχει κάθε σύμβουλος είναι 2 λεπτά. Είμαστε η μόνη παράταξη που μιλάει σε κάθε συμβούλιο. Συνεχώς θέτουμε ζητήματα. Δεν το κάνουν όλοι γιατί ο χρόνος είναι ελάχιστος. Αλλά γι αυτό είναι και τα ΜΜΕ. Και τα social. Το δημοτικό συμβούλιο άλλωστε συνεδριάζει μια φορά το μήνα.»

H συνέντευξη του Νίκου Σταυρέλη στο Λεωνίδα Λεσάκη και την Αθηνά Τσαρμπού

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz