Connect with us

Κόσμος

Ο Κλιντ Ίστγουντ κλείνει τα 92 του χρόνια και μοιράζει μυστικά νεότητας: «Ποτέ μην αφήνεις τον γέρο να μπει μέσα σου»

Published

on

Ο θρυλικός ηθοποιός και σκηνοθέτης κάνει διατροφή, γυμναστική, είναι πάντα αισιόδοξος και αξιοποιεί στο έπακρο όσες χαρές του προσφέρει η ζωή

Κάποιοι άνθρωποι είναι ευλογημένοι με μακροζωία και καλή υγεία, ακόμη κι όταν ξεπερνούν τα 90 τους χρόνια. Αποδεικνύουν δε, πως το να γερνάς είναι σίγουρα μεγάλο προνόμιο. Ο Κλιντ Ίστγουντ που σήμερα, 31 Μαΐου, σβήνει 92 κεράκια στην τούρτα του, είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους ανθρώπους.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, που μετρά πολλές δεκαετίες καριέρας στο Χόλιγουντ έχει καταφέρει να παραμείνει υγιής και να δείχνει νέος. Επιπλέον, αντιμετωπίζει τα γηρατειά με άνεση και καθόλου άγχος. Όπως είχε πει κάποτε ο ίδιος, το μυστικό του είναι πως είναι πάντα χαλαρός και με αυτό τον τρόπο απολαμβάνει τα χρόνια που περνούν.

Μια προσεκτική ματιά στις συνήθειες και τον τρόπο ζωής του Κλιντ Ίστγουντ σίγουρα θα αποτελέσει πηγή έμπνευση για τους νεότερους.

22730115

Τα γηρατειά δεν αποτελούν εμπόδιο

Ο Κλιντ Ίστγουντ είχε πρόσφατα μιλήσει για το γήρας, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αφήσει πάνω του κανένα σημάδι επιβράδυνσης, τόσο στις υποκριτικές του ικανότητες, όσο και στις σκηνοθετικές. Στην πιο πρόσφατη ταινία του, «Cry Macho», ο Ίστγουντ εκτελεί χρέη ηθοποιού και σκηνοθέτη και η ηλικία του δεν τον ενοχλεί καθόλου. Επιπλέον, θεωρεί την… προχωρημένη του ηλικία πλεονέκτημα. «Δεν μοιάζω όπως στα 20 μου, και λοιπόν;», είπε με χαλαρή διάθεση ο Ίστγουντ. «Αυτό απλά για μένα σημαίνει ότι υπάρχουν πιο ενδιαφέροντες τύποι που μπορώ να υποδυθώ».

Ο Ίστγουντ αναρωτιέται μερικές φορές γιατί είναι ακόμα ενεργός

Αν και αναρωτιέται μερικές φορές γιατί εξακολουθεί να εργάζεται στα ενενήντα του, ανεξάρτητα από την απάντηση, φαίνεται ότι ο Ίστγουντ δεν σκοπεύει να αποσυρθεί. Ευτυχώς, εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, και τίποτα δεν τον εμποδίζει να απολαμβάνει τη δημιουργία ταινιών. Όταν ρωτήθηκε για το «μυστικό» που κρύβεται πίσω από τη νεανική του εμφάνιση και διάθεση, αποκάλυψε ότι το «κόλπο» είναι απλά «να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις το γήρας», μαζί με το να απολαμβάνεις το χρόνο σου στη φύση, να τρως υγιεινά και να διατηρείς το μυαλό σου σε φόρμα. «Έχω έναν φίλο που είναι στα ενενήντα του, και του είπα: ”Φαίνεσαι πολύ καλά – τι τρέχει;” και μου απάντησε: ”Ποτέ μην αφήνεις τον γέρο να μπει μέσα σου”. Και δεν το έκανε ποτέ”», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, ο οποίος ακολουθεί πιστά το ίδιο μότο στη ζωή του.

Clint_Eastwood5

Ο θάνατος του πατέρα του, τον έκανε να αλλάξει τρόπο ζωής
Αφού έχασε τον πατέρα του από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 63 ετών, ο Ίστγουντ άρχισε να προσέχει τη διατροφή και την υγεία του. Σε αντίθεση με τον αείμνηστο πατέρα του, ο σταρ προσπαθούσε πάντα να κρατάει τα επίπεδα χοληστερόλης του χαμηλά.

Πριν από μερικά χρόνια είχε μιλήσει ανοιχτά για τη διατροφή του, λέγοντας: «Ποτέ δεν κουβαλούσα πολύ σωματικό λίπος, αλλά πάντα ήμουν αρκετά καλός στο να προσέχω τη διατροφή μου. Μένω μακριά από τους υδατάνθρακες, ειδικά από τα πλούσια επιδόρπια». Ο ηθοποιός συμβουλεύει επίσης να έχουμε μια ζυγαριά στο μπάνιο μας, να ξεκουραζόμαστε και το πιο σημαντικό: «Προσπαθήστε να είστε αισιόδοξοι».

Clint_Eastwood2

Κώδικας Ίστγουντ
Παρά την πολυάσχολη καριέρα του, ο Κλιντ κατάφερε να κάνει και μια μεγάλη οικογένεια. Ο μικρότερος γιος του και συνάδελφός του ηθοποιός, Σκοτ Ίστγουντ, αποκάλυψε πόσο αφοσιωμένος είναι ο ηλικιωμένος πατέρας του στον υγιεινό τρόπο ζωής του. Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από τη δίαιτα και την άσκηση. Σε μια συνέντευξή του, ο Σκοτ ανέφερε κάτι που ονομάζεται «κώδικας Ίστγουντ» και απαρίθμησε μερικά στοιχεία του οικογενειακού «εγχειριδίου κανόνων».

father_Son
Ο Κλιν Ίστγουντ αριστερά και δεξιά ο γιος του, Σκοτ

«Έρχεσαι στην ώρα σου. Όταν λες ότι θα κάνεις κάτι, προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Είναι σημαντικό να μην χτυπάς πισώπλατα τους ανθρώπους και να μην παραπονιέσαι για αυτό που κάνεις. Στην οικογένεια Ίστγουντ, το να είσαι συμπονετικός είναι σημαντικό και είναι πάντα σημαντικό να φέρεσαι σαν κύριος», εξήγησε ο Σκοτ.

Αυτός ο κώδικας τρόπου ζωής επεκτείνεται προφανώς και στα παιδιά του Κλιντ Ίστγουντ, καθώς ο ίδιος ο Σκοτ ασχολείται με τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη γιόγκα.

«Ανυπομονεί για ένα καλό γεύμα, αλλά ποτέ δεν τρώει υπερβολικά. Είναι πολύ άνετος με την καθημερινή του ρουτίνα».

Αντί να σκέφτεται τη συνταξιοδότηση, ο Ίστγουντ αξιοποιεί στο έπακρο τις ευλογίες της ζωής του, ενώ τα απλά πράγματα είναι αυτά που κάνουν τον εμβληματικό ηθοποιό πιο ευτυχισμένο άνθρωπο.

Πηγή:protothema.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz