Connect with us

Πολιτισμός

“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ”: Οι διάσημοι ηθοποιοί που δεν… έπαιξαν στο αριστούργημα του Τζεφιρέλι

Published

on

Αρκετοί είναι οι διάσημοι ηθοποιοί που έφτασαν ένα βήμα από το να συμμετέχουν στη κλασική διάσημη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ“.

Αν και κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο Ιησού από τον Ρόμπερτ Πάουελ, στην πραγματικότητα δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο. Ο Τζεφιρέλι αρχικά ήθελε να παίξουν τον Ιησού ο Ντάστιν Χόφμαν ή ο Αλ Πατσίνο και υπολόγιζε τον Ρόμπερτ Πάουελ για τον ρόλο του Ιούδα. Η ιστορία λέει ότι τελικά ο Τζεφιρέλι επέλεξε τον Πάουελ όταν τον είδε στα δοκιμαστικά και εντυπωσιάστηκε από το βλέμμα του λέγοντας: “Αν ο Ιούδας έχει τόσο εκφραστικά μάτια, του Ιησού πως πρέπει να είναι;”.
"Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ": Οι διάσημοι ηθοποιοί που δεν... έπαιξαν στο αριστούργημα του Τζεφιρέλι

Ο Πίτερ Ο’ Τουλ επρόκειτο να υποδυθεί τον Ιούδα, ωστόσο εξαιτίας κάποιας ασθένειας δεν μπόρεσε να συμμετάσχει. Τον ρόλο ανέλαβε ο Ίαν ΜακΣέιν, ο οποίος αρχικά επρόκειτο να παίξει τον Ιωσήφ από την Αριμαθεία.

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι ήθελε τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι για το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ωστόσο ο ηθοποιός ζητούσε πολλά χρήματα και τελικά τον ρόλο ανέλαβε ο Ροντ Στάιγκερ.

Για τον ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής είχε εκφράσει ενδιαφέρον η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ωστόσο τελικά επιλέχθηκε η Αν Μπάνκροφτ.

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι ήθελε την Μαρία Σνάιντερ, την ηθοποιό από το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι, να υποδυθεί την μητέρα του Χριστού. Η Σνάιντερ αρνήθηκε τον ρόλο, ωστόσο όπως δήλωσε στη συνέχεια είναι κάτι που το έχει μετανιώσει. Τελικά, την Παναγία υποδύθηκε η Ολίβια Χάσεϊ, η οποία είχε συνεργαστεί ξανά με τον Τζεφιρέλι στο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”.

Η σειρά

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) είναι τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976 και έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία. Οι σκηνές των συναγωγών τραβήχτηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ τραβήχτηκαν στην πόλη της Τυνησίας Μοναστήρι (το όνομα της πόλης παραμένει Ελληνικό μέχρι και σήμερα).

Λόγω των κάκιστων Αγγλικών κάποιων κομπάρσων που επιλέχθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό, όλες οι ομιλίες τους ηχογραφήθηκαν ξανά σε στούντιο. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι RAI 1 στις 27 Μαρτίου 1977. Ο προϋπολογισμός της ήταν 180.000.000 δολάρια και η κινηματογράφησή της έγινε από την RAI Radiotelevisione Italiana.

 

Πηγή:thetoc.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz