Connect with us

Ατζέντα

Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή ταξιδεύει στην γενέτειρα του

Published

on

Επιμέλεια : Kατερίνα Καρσιώτη

O Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή βασισμένο στο πρωτότυπο αριστούργημα του Βιτσένζου Κορνάρου με τους Vamos Ensemble στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά.

Στο πλαίσιο του Έτους Ερωτόκριτου 2019  το αριστουργηματικό έργο Ερωτόκριτος  προσγειώνεται σε πάτρια εδάφη που γεννούν μνήμες, ήχους, ιστορίες  και πρόσωπα με τους Vamos Ensemble σε μία νέα συναυλιακή ενορχήστρωση από τον Θανάση Παπαθανασίου.

Το μιούζικαλ Ερωτόκριτος αποτελεί μία τεράστια επιτυχία που εγκαινίασε την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον περασμένο Μάιο και ενθουσίασε το κοινό σε μία sol out παράσταση στο Ηρώδειο. Σειρά είχε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  με 3 παραστάσεις  ενώ φέτος εγκαινίασε το Έτος Ερωτόκριτου 2019  στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή,  με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. 

Ο Ερωτόκριτος αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θεάματα της περασμένης σεζόν και συνεχίζει με ανοδική πορεία και το 2019. Οι κριτικές που αποσπάστηκαν ήταν εξαιρετικές και το κοινό σε κάθε ταξίδι του έργου έδειχνε ενθουσιασμένο είτε στην σκηνική είτε στην συναυλιακή του εκδοχή.

Δημήτρης Μαραμής: «Ο Ερωτόκριτος είναι ένας ήρωας ακραίων αισθημάτων και κατορθωμάτων»

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας το οποίο μεταφέρεται στο σήμερα με τον πιο σύγχρονο τρόπο διατηρώντας βέβαια όλα τα ιδιαίτερα διαχρονικά του στοιχεία ολοζώντανα. Ο Ερωτόκριτος του Μαραμή ουσιαστικά δεν τοποθετείται σε συγκεκριμένο χωρόχρονο. Εντρυφεί στις μορφές, στα πρόσωπα, στον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, στο μεγαλειώδες συναίσθημα του έρωτα, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μέχρι να πραγματοποιηθεί το όνειρο τους, στην αισθαντικότητα της στιγμής πλεγμένα όλα μαζί μ ένα μελωδικό σενάριο που αγγίζει την κρητική διάλεκτο, την τζαζ και την μπλουζ.

Κάτω από άκρως ανοιξιάτικο τοπίο και συγκεκριμένα την Κυριακή 12 Μαίου oταλαντούχοι ερμηνευτές  Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου  (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραµάνα), Κωστής Μαυρογένης (Ρήγας), μαζί με τους VamosEnsemble και τον συνθέτη στο πιάνο και την αφήγηση, παρουσιάζουν μοναδικά το αθάνατο αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz