Connect with us

Επικαιρότητα

Ο Δημήτρης Τσούτσης δεν ήταν μόνο ο Νικηφόρος από τους «Δύο Ξένους»…

Published

on

Ο 88χρονος ηθοποιός με το φλεγματικό χιούμορ και την παροιμιώδη ευγένεια που έφυγε σήμερα από τη ζωή, είχε μια πολύχρονη καριέρα έξω από τη μικρή οθόνη στο Εθνικό Θέατρο από το 1965, σε εμβληματικές παραστάσεις που έχουν μείνει στην ιστορία

Είναι άδικο αλλά δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα των περισσότερων ηθοποιών. Οι τηλεοπτικοί ρόλοι τους, και μάλιστα σε θρυλικές σειρές, πάντα θα τους καταδιώκουν. Ο Δημήτρης Τσούτσης, ένας “ανώνυμος” ηθοποιός για τους περισσότερους, ήταν ένας γκράντε ρολίστας για όσους θεατρόφιλους τον είχαν δει επί σκηνής. Δυστυχώς, ο ρόλος του νονού της Λιλής (Κωνσταντίνα Μιχαήλ) στο αξέχαστο «Λαβ Σόρρυ» της Ελένη Μαβίλη, το 1994 και του καναλάρχη Νικηφόρου Κασιμάτη στους σαρωτικούς «Δύο Ξένους» του Αλέξανδρου Ρήγα στο Mega, ήταν τα δύο “εισιτήριά” του για την αναγνωρισμότητα από το ευρύ κοινό.

Ο Δημήτρης Τσούτσης, ένας ιδιαίτερα καλλιεργημένος και φιλομαθής άνθρωπος του θεάτρου, που διατηρούσε μέχρι και τα τελευταία του χρόνια αυτή την περιέργεια για τη ζωή, είχε την τύχη να συνεργαστεί σε δεκάδες ρόλους επί χρόνια με το Εθνικό Θέατρο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το εύρος των ρόλων που είχε ερμηνεύσει, από την αρχαία τραγωδία και το κλασικό δράμα, μέχρι την αττική κωμωδία και τα νεοελληνικά έργα.

Μπορεί να μην υπήξε αυτό που λένε πρωταγωνιστής στη σκηνή, αλλά ήταν πάντα ένας ασραφτερός καρατερίστας, μια πολύ ισχυρή μονάδα πίσω από κάθε παράσταση που εμφανιζόταν. Γλαφυρός στις αφηγήσεις του, πρωταγωνιστής στις καλλιτεχνικές παρέες, με κοφτερή ματιά και απίθανό χιούμορ,  ήταν ένας κινητός θησαυρός αναμνήσεων και γνώσεων, από όλες εκείνες τις εμβληματικές θεατρικές συναντήσεις του.

Μόνιμος καλοκαιρινός “κάτοικος” Επιδαύρου και ίσως ο πιο συνεπής  θεατής τα τελευταία χρόνια των παραστάσεων στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, διατηρούσε εξοχικό σπίτι στην  Επίδαυρο  ακριβώς δίπλα σε εκείνο της Μελίνας Μερκούρη.  Ένα από τα αγαπημένα του χόμπι τα τελευταία χρόνια ήταν η ζωγραφική, είχε μάλιστα πραγματοποιήσει και ατομικές εκθέσεις. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που η Μανουέλα Παυλίδου, στενή του φίλη τον αποχαιρέτησε μέσω Facebook  με μία φωτογραφία από το σπίτι της στην Επίδαυρο και έναν δικό του πίνακα.

Δυστυχώς, η γρίπη που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες, τον οδήγησε στο νοσοκομείο,  όπου άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή. 

Όσοι τον αγάπησαν,  φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς του θα τον αποχαιρετήσουν την Πέμπτη το πρωί στις 10.00 στο Κοιμητήριο Βύρωνα.

Πηγή:protothema.gr






Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz