Connect with us

EDITOR

Ο Δήμαρχος Τσιώτος μιλά για παραπληροφόρηση και απαντά με λίστα έργων!

Published

on

Σε μια ανάρτηση που δεν μας έχει συνηθίσει προχώρησε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος. Όπως προκύπτει απο το κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, ο Δήμαρχος ενοχλήθηκε απο αναφορές περι έργων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και τον χαρακτηρισμό του δήμου του ως ουραγού. Χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο του κ.Τσιώτου
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος μας φαίνεται να απασχολεί « τα μάλα» συγκεκριμένους έμπειρους δημοσιογράφους. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού επαναφέρει τον Δήμο μας στο κορινθιακό προσκήνιο έστω και κάτω από συνθήκες ακατάπαυστης, καταιγιστικής και ίσως κάποιες φορές εμμονικής κριτικής. Άλλωστε είμαστε της άποψης ότι η σκληρή κριτική ακόμη και αν είναι άδικη ή ακόμη και «στρατευμένη» παρακινεί την εκάστοτε δημοτική αρχή με θετικά αποτελέσματα για τον τόπο.
Η δημοσιογραφική βέβαια κριτική σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάνει σε δημόσιες προειδοποιήσεις προς τον δήμαρχο ( οι οποίες από κάποιον κακοπροαίρετο) θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως απειλές. Γιατί τότε κινδυνεύουμε αντί να εκπολιτιστούμε να εκφυλιστούμε. Εμείς στην Δυτική Κορινθία έχουμε περάσει καιρό στην σύγχρονη εποχή, όσο και αν αυτό ξενίζει κάποιους επαγγελματίες της ενημέρωσης οι οποίοι επιμένουν να μας αντιμετωπίζουν σαν ιθαγενείς της Άγριας Δύσης.
Τελευταίο παράδειγμα ατυχούς δημοσιογραφικής πληροφόρησης, η προσπάθεια να εμφανιστεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ουραγός σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Δήμους της Κορινθίας στις χρηματοδοτήσεις που αφορούν έργα οδοποιίας κυρίως από το πρόγραμμα του Υπουργείου εσωτερικών « ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» . Κλασική περίπτωση κατά την οποία η έγκυρη και έγκριτη ενημέρωση δίνει την θέση της στην παραπληροφόρηση είτε από έλλειψη διασταύρωσης στοιχείων, είτε από πρόθεση αποδόμησης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας. Στην πρώτη περίπτωση ένα « συγνώμη λάθος» θα έλυνε το ζήτημα, στην δεύτερη κατανοητή η προσπάθεια αλλά επιπόλαια «σερβιρισμένη».
Ας δούμε όμως την αλήθεια, την οποία θα περιμέναμε οι έμπειροι επαγγελματίες να έχουν διασταυρώσει με ένα απλό τηλέφωνο.
Στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στα 2,5 χρόνια της παρούσας θητείας έχουν γίνει τα εξής σχετικά με την επαρχιακή, δημοτική και αγροτική οδοποιία:
• Χρηματοδότηση αγροτικής οδοποιίας από το πρόγραμμα « ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ, η μεγαλύτερη στην Κορινθία.
• Χρηματοδότηση δημοτικής οδοποιίας 400.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών.
• Κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Ξυλόκαστρο από το Υπουργείο Υποδομών.
• Υποβολή πρότασης προϋπολογισμού 500.000 ευρώ για αγροτικούς δρόμους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
• Χρηματοδότηση και υλοποίηση από την Περιφέρεια έργου οδοστρωσίας του οδικού άξονα Άνω Καλλιθέα- Ελληνικό.
• Χρηματοδότηση και υλοποίηση από την Περιφέρεια έργου οδοστρωσίας του οδικού άξονα Ξυλόκαστρου-Τρίκαλα-Καρυά και Ξυλόκαστρο-Ζεμενό.
• Χρηματοδότηση και υλοποίηση από την Περιφέρεια νέου έργου συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα-Καρυά.
• Χρηματοδότηση και υλοποίηση από την Περιφέρεια έργου οδοστρωσίας του οδικού άξονα Στύλια-Παναρίτι-Μάννα και Σαραντάπηχο-Ζάχωλη.
• Χρηματοδότηση και υλοποίηση από την Περιφέρεια έργου οδοστρωσίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού στα όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Το σύνολο αυτών των έργων προϋπολογισμού 18.000.000 ευρώ αποδεικνύει το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την αποκατάσταση του τεράστιου επαρχιακού-δημοτικού-αγροτικού δικτύου του Δήμου μας, αλλά και την αποτελεσματική συνεργασία με την Περιφέρεια προς όφελος των δημοτών μας. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου μεγέθους έργα οδοποιίας δεν είναι συνηθισμένα για την περιοχή μας. Ο Δήμος μας πλέον διεκδικεί επιτυχημένα όσα δικαιούται και μέρα με τη μέρα κατακτά τη θέση που του αρμόζει στην Κορινθία όσο και αν αυτό προκαλεί ταραχή σε κάποιους.
Κλείνοντας θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να στοχοποιήσουμε ούτε να διαφημίσουμε κανέναν επαγγελματία της ενημέρωσης. Μπορούμε να κατανοήσουμε τα ανθρώπινα λάθη, δεν θα επιτρέψουμε όμως σε καμία περίπτωση άκομψες προσπάθειες εκφοβισμού, «παραγοντισμού» και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη όσο σκληρή και αν είναι όταν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Μην ξεχνά κανείς ότι και οι κρίνοντες κρίνονται.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz