Connect with us

EDITOR

Ο Δήμαρχος Κορινθίων στο MyRadio 89,6 για το Τεχνικό Πρόγραμμα του ΄21 «Κάνουμε πράξη το «δήμος για όλους»

Published

on

Αλώβητος πέρασε τις συμπληγάδες του Τεχνικού Προγράμματος ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος

Περνώντας έναν σχεδιασμό 22 εκ ευρώ σε έργα για την Κόρινθο και τις δημοτικές ενότητες. Δίνοντας το στίγμα αυτού του σχεδιασμού, μιλώντας
στο My Radio 89,6 και το Θύμιο Τσαρμπό ο Βασίλης Νανόπουλος έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που υλοποιεί την αρχική και βασική του δέσμευση, τη δέσμευση «δήμος για όλους»!

«Κάνουμε αυτό που πρέπει ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε τις υποδομές και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του δήμου μας» θα πει ο Δήμαρχος δίνοντας τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του.  «Περιλαμβάνει έργα 22 εκ ευρώ , είναι πλούσιο σε εποχές αρκετά δύσκολες για την Αυτοδιοίκηση. Είναι στοχευμένο με κατανομή σε όλες τις δημοτικές ενότητες , σύμφωνα με τον πληθυσμό που έχουν και τις ανάγκες τους. Είναι αναπτυξιακό γιατί πέρα από τα συνεχιζόμενα έργα ,έχουμε 9 εκ νέα έργα που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2021 και 500 χιλιάδες ευρώ για νέες μελέτες ώστε να προετοιμάσουμε έργα όπως τη δημοτική αγορά, το μουσικό σχολείο, το παραλιακό μέτωπο. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουμε δώσει στις δημοτικές ενότητες

Ο Δήμαρχος Κορινθίων έδωσε ιδιαίτερη βάση στην ασφάλεια των πολιτών, ένα ζήτημα που αποτελεί προτεραιότητα και γι αυτό στο τεχνικό πρόγραμμα έχουν προβλεφθεί έργα και παρεμβάσεις που την εξασφαλίζουν ή την θωρακίζουν. «Το πρώτιστο για εμάς είναι να κυκλοφορούν όλοι με ασφάλεια. Παρεμβαίνουμε γι αυτό στα πεζοδρόμια της πόλης και όχι μόνο, ολοκληρώνουμε το δίκτυο των πιστοποιημένων παιδικών χαρών, αυτή τη χρονιά θα παραδοθούν και οι 14 που υπολείπονται, υλοποιούμε έργα αποχέτευσης σε όλο το δήμο, έργα που καλύπτουν βασικές ανάγκες και δεν είχαν υλοποιηθεί για χρόνια, γιατί θα επαναλάβω πως ο Δήμος είναι ένας!»

 Λύση για τα αδέσποτα μέσα στο 2021

Η είδηση βέβαια του Τεχνικού Προγράμματος είναι ο χώρος φιλοξενίας για τα αδέσποτα. Ένα θέμα που ταλανίζει την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα, ένα θέμα που «πληγώνει» κάθε δημοτική αρχή και αποδεικνύεται «καυτή πατάτα» αφού η διαχείριση τους αποδεικνύεται δύσκολη. «Μέσα στο 2021 θα έχουμε χώρο φιλοξενίας» δήλωσε ο δήμαρχος. «Το πρόβλημα θα λυθεί όπως ορίζει και όπως επιτρέπει η νομοθεσία. Παράλληλα όμως πρέπει να πω και πως όσοι έχουν δεσποζόμενα ζώα θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και να χρησιμοποιούν τις υποδομές που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην πόλη.»

Η συνεργασία με τις φιλοζωικές καταγράφεται στα θετικά της νέας δημοτικής αρχής αφού τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε «πολεμική» .

Ο Δήμαρχος κλήθηκε να σχολιάσει και την στάση της παράταξης του Νίκου Σταυρέλη η οποία καταψήφισε τον προϋπολογισμό κάνοντας λόγο για μη έργο το 2020. «Η αντιπολίτευση έχει έναν ρόλο και πρέπει να προσπαθεί να ανταποκριθεί σε αυτόν.»

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz