Connect with us

Επικαιρότητα

Ο αγιορείτης μοναχός Νικήτας μαγειρεύει πεντανόστιμους τηγανιτούς κολοκυθανθούς

Published

on

κολοκυθανθοί

Οι τηγανιτοί κολοκυθανθοί είναι μια αγιορείτικη συνταγή απλή, ωστόσο πολύ νόστιμη! Είναι ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδεύσετε το ούζο σας ενώ σερβίρονται και ως κυρίως πιάτο. Τρώγονται συνήθως το καλοκαίρι, που είναι άλλωστε και η εποχή τους.

Η συνταγή είναι του πατέρα Νικήτα από το Κουτλουμουσιανό κελί της Παναγίας Πορταϊτισσας στο Άγιον Όρος!

Μπορούμε επίσης να γεμίσουμε τους κολοκυθανθούς με κασέρι και να τους τηγανίσουμε ή με φέτα και αυγό, η απλή όμως αυτή συνταγή είναι Αγιορείτικη.

Τηγανιτοί Κολοκυθανθοί: Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Τα υλικά που θα χρειαστούμε γι’ αυτή την αγιορείτικη συνταγή, για 20 κολοκυθοανθούς είναι:

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι,

1 φλ. γάλα,

1 γεμάτη πρέζα αλάτι,

1 πρέζα πιπέρι,

1 πρέζα ρίγανη,

2 ασπράδια αυγών.

Τηγανιτοί Κολοκυθοανθοί:Επί το έργον
Αφαιρούμε το κοτσανάκι από τους κολοκυθοκορφάδες, τους πλένουμε και τους βάζουμε στο τρυπητό. Όταν στεγνώσουν, ετοιμάζουμε το χυλό χτυπώντας το αλεύρι με το γάλα, το αλάτι, τα καρυκεύματα και τα ασπράδια και κάνουμε έναν λείο χυλό. Βουτάμε στο χυλό έναν, έναν τους ανθούς και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή:newsit.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz