Connect with us

Επικαιρότητα

Ουκρανία: «Ρώσοι βομβάρδισαν σιδηροδρομικό σταθμό με αμάχους» – Πάνω από 30 νεκροί

Published

on

Όπως ανακοίνωσε η κρατική σιδηροδρομική εταιρία της χώρας, δύο πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ», ανέφεραν οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από φερόμενη ρωσική επίθεση με ρουκέτες που σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε σάκους για τη μεταφορά νεκρών. Ο ίδιος, βρισκόμενος νωρίτερα στο σημείο αυτό, είδε εκατοντάδες ανθρώπους που ήλπιζαν να βρουν ένα τρένο για να εγκαταλείψουν την πόλη, υπό την απειλή μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Ο Ουκρανός κυβερνήτης του Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο είπε ότι χιλιάδες άμαχοι βρίσκονταν στον σταθμό προσπαθώντας να φύγουν κινούμενοι σε ασφαλέστερες περιοχές της Ουκρανίας.

«Οι Ρώσοι φασίστες γνώριζαν πολύ καλά πού στόχευαν και τι ήθελαν. Ήθελαν να προκαλέσουν πανικό και φόβο, ήθελαν να χτυπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους», δήλωσε.

Τις τελευταίες ημέρες Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για νέα μαζική ρωσική επίθεση στα ανατολικά της χώρας, καλώντας τους αμάχους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους «όσο υπάρχει ακόμα η δυνατότητα».

Πηγή:   lifo.gr   με πληροφορίες από Reuters και Guardian

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz