Connect with us

Επικαιρότητα

Οριστικό: Δεν κλείνουν τα σχολεία- Δεν θα το συζητήσουν καν αύριο στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Published

on

Δεν υπάρχει θέμα να κλείσουν τα σχολεία, τουλάχιστον αν δεν προκύψει τις τελευταίες ώρες μια έκτακτη εξέλιξη, που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία είναι ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις κόκκινες περιοχές, στις οποίες συγκαταλέγεται και η Αττική, παραμένουν κλειστά μόνο τα Λύκεια.

Τις τελευταίες ημέρες καθώς ο 3ο κύμα της πανδημίας πλησιάζει επικίνδυνα και οι λοιμωξιολόγοι κάνουν λόγο για την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα, ειδικά για την Αττική, ορισμένοι γιατροί και μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας έθεσαν θέμα και για το κλείσιμο των σχολείων.

Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που είπε στον Σκάι ότι “πρέπει να αποφασιστεί να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, αλλά όχι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, η αγορά. Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε, δεν έχουμε περιθώριο ‘να το δούμε’. Δεν έχουμε περιθώριο να το ξαναδούμε, να κλείσουν τα σχολεία. Κρατεί μηχανές και ‘όπισθεν ολοταχώς’ για να μη βρεθούμε στη θέση της Πορτογαλίας έχουμε δυνατότητα να το αποφύγουμε” τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Υπάρχει θέμα να κλείσουν τα σχολεία;

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν την επιτροπή να μην εξετάζει θέμα να κλείσουν τα σχολεία, παρά το γεγονός ότι θα συζητήσει αυστηροποίηση των μέτρων, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας νωρίτερα στο Μέγκα και στον Νίκο Ευαγγελάτο, σημείωσε ότι το θέμα των σχολείων δεν είναι καν στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής, γι αυτό άλλωστε και δεν έχει προσκληθεί η ίδια στη συνεδρίαση.

Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως που δίνει τέλος στη φιλολογία περί νέου κλεισίματος των σχολείων επιβεβαιώνει και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι παρά την επιδείνωση του αριθμού των κρουσμάτων, δεν τίθεται θέμα για ένα πλήρες lockdown και ότι όποια μέτρα και να ληφθούν, αν ληφθούν…δεν θα περιλαμβάνουν τα σχολεία.

Η κ. Κεραμέως είπε ακόμα ότι έχει ληφθεί μια απόφαση στην κυβέρνηση στη βάση των εισηγήσεων των ειδικών και αυτή τη στιγμή λειτουργούν όλα τα σχολεία στη χώρα με εξαίρεση τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές.

Η ίδια απεύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν για covid.

Σχετικά για το νομοσχέδιο και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται, απάντησε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών.

 

Πηγή:thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz