Connect with us

Ελλάδα

Οριστικό: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι

Published

on

Πράσινο φως για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, με αυστηρούς κανόνες, άναψαν με την εισήγηση τους οι Ειδικοί κατά τη συνεδρίασή τους που έγινε με την παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε θετική εισήγηση για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε θετική εισήγηση των ειδικών για τα χιονοδρομικά και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των Λυκείων στις “κόκκινες περιοχές”

Ενώ όσον αφορά τις κόκκινες περιοχές οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται να προτείνουν να ανοίξουν τα Γυμνάσια όχι όμως και τα Λύκεια.

Εκείνο που προβλημάτισε ειδικά τους λοιμωξιολόγους στη συνεδρίασή τους είναι τα γεγονός ότι τα παιδιά του Λυκείου έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα και -άρα- αυξημένη πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Σημειώνεται ότι της συνεδρίασης προηγήθηκε εκτενής συζήτηση σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών. Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής, καθώς εκεί εντοπίζονται τα περισσότερα περιστατικά καθημερινά. Ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι πάνω από 4, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υπό τον φόβο μεγαλύτερης εξάπλωσης του ιού.

Μάλιστα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε σχετικά:

“Είμαστε σε μια σταθεροποίηση της επιδημίας στην Ελλάδα με την έννοια ότι δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα και στην Αττική είναι τα μισά”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι πάνω από 4 και ότι υπάρχει φόβος για την διασπορά, ως εκ τούτου χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση. “Αν ‘σκάσει’ η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή”, τόνισε ο καθηγητής και ανέφερε πως “δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος, ότι είναι εδώ ο ίος και ότι δεν αποκλείεται ένα τρίτο κύμα”.

“Τα λύματα δείχνουν 20.000 ενεργούς φορείς κορονοϊού στην Αττική” σημείωσε με τη σειρά του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαϊδης.

Πηγή: thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz