Connect with us

Επικαιρότητα

Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Αντιδράσεις για την παρουσία μαχητή του Τάγματος Αζόφ

Published

on

Σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και εντός της ΝΔ πυροδότησε η παρέμβαση ελληνικής καταγωγής μαχητή από την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της ομιλίας Ζελένσκι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, που πολεμά τη Ρωσία μέσα από το Τάγμα του Αζόφ.

Από το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής ανέφεραν, πως ο Κώστας Τασούλας ενημερώθηκε ότι θα προβαλλόταν βίντεο με δύο μαχητές, χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βίντεο που είχαν αποσταλεί νωρίτερα στη Βουλή δεν είχαν ελεγχθεί.

Συνεργάτης του Προέδρου της Βουλής ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι θα ζητηθεί το πρωτότυπο υλικό της απομαγνητοφώνησης της ομιλίας του στρατιώτη, ο οποίος μίλησε για τάγμα Αζόφ. Το γραφείο του Κώστα Τασούλα μιλούν για προϊόν διερμηνείας και όχι μετάφρασης καθώς στην απόδοση στα ελληνικά παρεμβάλλονταν δυο μεταφραστές. Σχολίαζαν δε, ως αξιοπερίεργο ένα μέλος του Τάγματος Αζόφ να καταφέρεται κατά των ναζιστών με αναφορές στον παππού του που πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ομογενής, όπως παρουσιάστηκε, με το όνομα Μιχαήλ, ανέφερε στο βίντεο που προβλήθηκε: «Καλημέρα αξιότιμα μέλη της ελληνικής Βουλής. Απευθύνομαι σε εσάς σαν Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, μέσα από το Τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, είναι το χρέος μου σαν άντρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη».

 

Σαμαράς: Μεγάλο λάθος

«Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ενοχλημένοι φέρονται και αρκετοί γαλάζιοι της βουλευτές σε συνομιλίες που έχουν στα πηγαδάκια της Βουλής. Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιώργος Βαρεμένος και Γιάννης Γκιόλιας αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που ο ελληνικής καταγωγής Μιχαήλ, αναφερόταν στις δυσκολίες της ουκρανικής άμυνας μέσα από το Τάγμα Αζόφ.

«Νομίζω ότι η πρόθεση του προέδρου Ζελένσκι ήταν καλοπροαίρετη. ήθελε να αναδείξει την συμμετοχή ελλήνων ομογενών στον αγώνα κατά της ρωσικής εισβολής, κατά του ρωσικού στρατού. θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει αποφευχθεί», είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Γεροβασίλη: Απαράδεκτο

«Απαράδεκτο ότι στη Βουλή απευθύνθηκε μέλος του Τάγματος Αζόφ», ανέφερε σε δηλώσεις της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για μεγάλο ατόπημα. «Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα.», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Λοβέρδος: Καμία αναφορά Ζελένσκι στην Κύπρο

«Υπογραμμίζω το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ζελένσκι δεν έκανε καμία αναφορά στην Κύπρο και μας έφερε δύο ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας μίλησε εκ μέρους του Τάγματος του Αζόφ αλλά το αντιπαρέρχομαι για να πω το βασικό: σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο ακούστηκε μια φωνή εθνικής κυριαρχίας, εθνικής ανεξαρτησίας», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ: Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟικές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στο Τwitter.

«Επιτρέψαμε στον κ. Ζελένσκι να κάνει ένα τηλεοπτικό σόου, χρησιμοποιώντας ακόμη και κουκουλοφόρους, οι οποίοι κατά δήλωσή τους ανήκαν στα ναζιστικά τάγματα Αζόφ. Η νομιμοποίηση ναζιστών συνιστά μία ανεξίτηλη εικόνα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επέτρεψαν την μετατροπή του λίκνου της Δημοκρατίας σε υπερασπιστή της ναζιστικής θηριωδίας, στην μαύρη επέτειο των 81 ετών από τη ναζιστικής επίθεσης στην Ελλάδα», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι προσέβαλε το ελληνικό Κοινοβούλιο δίνοντας το λόγο σε έναν μαχητή που ανήκει στο Τάγμα του Αζόφ», σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή:cnn.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz