Connect with us

Ζωή

Ομάδα ιχθυολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών στον Υδροβιότοπο Κοκκώσι

Published

on

Το Σάββατο 04/11/2023 μια ομάδα ιχθυολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε τον Υδροβιότοπο Κοκκώσι για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Εκεί, έκανε δειγματοληψίες του είδους Aphanius almiriensis, το οποίο αποτελεί υψίστης σημασίας για το Υπουργείο και τυγχάνει άμεσης προστασίας. Η καλύτερη και σημαντικότερη είδηση είναι ότι βρέθηκαν και είδη Aphanius fasciatus το οποίο καθιστά τον υγρότοπο ακόμη πιο σημαντικό. Αυτή την στιγμή είναι 3 τα είδη στον υγρότοπο που προστατεύονται από την νομοθεσία και την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Όπως αναφέρουν ενεργοί πολίτες που διατηρούν την σελίδα Υδροβιότοπος Κοκκώσι – Kokkosi Wetland στο FB, η τοπική αυτοδιοίκηση ακόμη κωφεύει και σφυρίζει αδιάφορα για την προστασία του υγροτόπου. Μέχρι στιγμής έχουμε λάβει υποσχέσεις ότι οι νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικοί ενδιαφέρονται για την προστασία και την σωστή ανάδειξη του υγροτόπου. Για να δούμε…..

ΥΓ. Πριν την δειγματοληψία η επιστημονική ομάδα μας επέδειξε όλες τις απαραίτητες άδειες που αφορούσαν την έρευνα τους και η οποία ήταν η τελευταία εφόσον είχαν ολοκληρώσει μια σειρά από άλλες σε ολόκληρη την χώρα. Μετά την δειγματοληψία όλα τα είδη απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον. Κάτι που είναι επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι ο υγρότοπος σφύζει από ζωή και αναπαράγονται αμέτρητα ψάρια του είδους mugilidae (Κεφάλου) και τα οποία εμπλουτίζουν τις θάλασσες μας. Αυτή την φορά είδαμε και στην πράξη την προσφορά του μικρού αυτού υγροτόπου στις θάλασσες μας.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz