Connect with us

Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διαστημική πτήση του Ρίτσαρντ Μπράνσον και της Virgin Galactic

Published

on

Βόλτα στο διάστημα πραγματοποίησε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, καθώς είναι πλέον ο πρώτος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος μετά από δύο δεκεατίες προσπάθειας και με την βοήθεια δύο πιλότων και δύο επιβατών, ταξίδεψε 88 χιλιόμετρα πάνω από τη γη με το Virgin Galactic flight.

Θα τον ακολουθήσει σε 9 ημέρες, ο Τζεφ Μπέζος ο οποίος θα ετοιμάσει τη δική του εκτόξευση στο διάστημα με το διαστημικό σκάφος, Νιου Σέπερντ.

Το ιστορικό ταξίδι στο διάστημα διάρκειας περίπου μιας ώρας ολοκληρώθηκε το απόγευμα, ενώ για πρώτη φορά απλοί επιβάτες κατόρθωσαν να δουν τη γη από ψηλά.

Το διαστημικό σκάφος VSS Unity, προσγειώθηκε σε μια πίστα της βάσης Spaceport America περίπου στις 09:40 (τοπική ώρα, 18:40 ώρα Ελλάδας). Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα στο διαστημικό σκάφος περιέγραψε σε μήνυμά του μια “μοναδική εμπειρία ζωής”

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διαστημική πτήση του Ρίτσαρντ Μπράνσον και της Virgin Galactic

Ο Μπράνσον, έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει πρώτα να δοκιμάσει ο ίδιος τη ριψοκίνδυνη αυτή πτήση στο διάστημα, πριν ξεκινήσουν τα επιβατικά ταξίδια του χρόνου.

“Αποστολή μου κάνω το όνειρο ενός ταξιδιού στο διάστημα πραγματικότητα για τα εγγόνια μου, για τα εγγόνια σας, για όλους” έγραψε ο δισεκατομμυριούχος στο Instagram, αναρτώντας σχετικό βίντεο λίγες μόνο ώρες πριν την απογείωσή του.

Παρακολουθήστε βίντεο από την πτήση της Virgin Galactic για το διάστημα

 

 

Πηγή:thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz