Connect with us

Επικαιρότητα

Οι 10 «Μίδες» του πλανήτη θα μπορούσαν να πληρώσουν για τα εμβόλια όλων μας

Published

on

Η συνολική περιουσία των 10 πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη, αυξήθηκε κατά 445 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Νέα αναφορά υποστηρίζει ότι αυτό το ποσό θα ήταν αρκετό για να εμβολιαστεί όλος ο πλανήτης, καθώς και να προστατεύσει την παγκόσμια οικονομία από την κατάρρευση, λόγω της πανδημίας.

Η παραπάνω αναφορά δημοσιεύτηκε από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Oxfam και η λίστα με τους 10 «Μίδες» του πλανήτη περιλαμβάνει γνωστούς δισεκατομμυριούχους όπως είναι οι Jeff Bezos (Amazon), Elon Musk (Tesla) και Mark Mark Zuckerberg (Facebook).

Σύμφωνα με τον οργανισμό, τον Δεκέμβριο του 2020, ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως ξεπέρασε τα 9,8 τρισεκατομμύρια δολάρια- ποσό που ισοδυναμεί με τις δαπάνες για οικονομική ανάκαμψη των 20 πιο πλουσιότερων κρατών στον πλανήτη.

Η Oxfam ισχυρίζεται πως η πανδημία απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι το οικονομικό σύστημα είναι «στημένο», έτσι ώστε οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, γεγονός που μας οδηγεί «στην χειρότερη οικονομική ύφεση του αιώνα».

 

Η αναφορά, μάλιστα, επισημαίνει ότι εάν ο Jeff Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έδινε στον καθένα από τους 876 χιλιάδες υπαλλήλους του μπόνους αξίας 105 χιλιάδων δολαρίων, θα παρέμενε όσο πλούσιος ήταν και πριν από την πανδημία.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι δραστικό προκειμένου να χτίσουμε ένα πιο δίκαιο σύστημα, να σκεφτούμε πώς οι πλούσιοι μπορούν να βοηθήσουν τους φτωχότερους συνανθρώπους τους», είπε ο γενικός διευθυντής της Oxfam, μιλώντας στο BBC.

Πηγή:ieidisies.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz