Connect with us

EDITOR

Οι κάτοικοι της Ποσειδωνίας ΘΕΛΟΥΝ το Διοικητήριο!

Published

on

Νέο κύκλο συζητήσεων έχει ανοίξει στην Κόρινθο η αναφορά του περιφερειάρχη για την κατασκευή του διοικητηρίου στο στρατόπεδο της Ποσειδωνίας. Η δε αναφορά περι “απώλειας του οικοπέδου” εάν δεν χρησιμοποιηθεί για την χρήση που παραχωρήθηκε έχει δημιουργήσει έριδες και τα στρατόπεδα έχουν παραταχθεί. Κυριολεκτικώς μιλάμε για τα στρατόπεδα Ποσειδωνίας και Κορίνθου και μεταφορικώς για τα “στρατόπεδα” των 6υποστηρικτών της Ποσειδωνίας και των υποστηρικτών του 6ου Συντάγματος. 

Η συζήτηση έχει κλείσει μέσα της ακόμα και αναφορές περί συμφερόντων που κάποιοι εξυπηρετούν την ίδια ώρα που οι κάτοικοι της Ποσειδωνίας λαμβάνουν θέση υπέρ της κατασκευής στην περιοχή τους. Η απόφαση του ΔΣ κορινθίων μιλά για κατασκευή στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, αν κανείς ωστόσο δει τα δεδομένα του 6ου Συντάγματος μάλλον αυτή η προοπτική χάνεται στο βάθος των χρόνων. Από την άλλη πλευρά η Ποσειδωνία έχει ένα στρατόπεδο που έχει εδώ και χρόνια παραχωρηθεί από το Υπουργείο γι αυτήν την χρήση και αναμένει…τις αποφάσεις υλοποίησης.

Σε τρίτο χρόνο θα πρέπει κάποιος να δει και τα δεδομένα που καθημερινά καταγράφονται στις υπηρεσίες της Περιφερειακής ενότητας με τα διάσπαρτα κτίρια σε όλη την πόλη, την αδυναμία κίνησης και στάθμευσης όσων θέλουν να εξυπηρετηθούν, την αδυναμία πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες στα περισσότερα απο αυτά. Η ανάγκη νέας δομής είναι επιτακτική λοιπόν και οι άρχοντες οφείλουν να μην καθυστερήσουν άλλο.

Μιλούν κάποιοι για συμφέροντα που εξυπηρετούνται για την περιοχή της Ποσειδωνίας. Αναλόγως θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί και για το 6ο Σύνταγμα. Ναι υπάρχει απόφαση οργάνου, του Δημοτικού συμβουλίου (όχι ομόφωνη, κατα πλειοψηφία αφού έχει ψηφίσει υπέρ της Ποσειδωνίας ο Γιώργος Πιέτρης) οι αποφάσεις όμως αλλάζουν.  Το δημοτικό συμβούλιο δεν οφείλει να αφουγκραστεί και τις ανάγκες της περιοχής της Ποσεδιωνίας; Η δε αντιπολίτευσης με πρωτεργάτη την ΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ έχει πολλάκις αναδείξει ζητήματα που αφορούν την Ποσειδωνία κατηγορώντας την αρχή για ανυπαρξία σχεδιασμού και έργων. Μήπως η απάντηση σε όλα αυτά είναι ένα διοικητήριο στο σημείο;

Οι αποστάσεις είναι ουσιαστικά οι ίδιες προς τα δυο στρατόπεδα από το κέντρο της πόλης κι αν θυμηθούμε πως ανάλογες αντιδράσεις είχαν υπάρξει όταν μεταφέρθηκε η εφορία από το κέντρο στην αρχή της Πατρών, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε πως όλα γίνονται συνήθεια.

Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι η αλλαγή; Το ξεβόλεμα μας;

Τα πράγματα είναι απλά και έτσι πρέπει να είναι. Από την μια έχεις ένα χώρο έτοιμο να ξεκινήσουν οι κατασκευές και απο την άλλη ένα χώρο δεσμευμένο με δομές μεταναστών και με ένα σχέδιο πολεοδόμησης με άγνωστο χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης.  Το θέμα “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ” δεν έχει κλείσει είναι σαφές, παρ ότι κάποιοι επαναπαύθηκαν σε μια απόφαση Δημοτικού συμβουλίου που όλοι γνωρίζουμε πως  εύκολα μπορεί να προσπεραστεί.

Αναμφίβολα θα υπάρξουν εξελίξεις.

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz