Connect with us

EDITOR

Οι θέσεις της “ΠΝΟΗΣ” για την τελευταία Οικονομική Επιτροπή

Published

on

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
-Έγκριση τροποποίησης της στατικής μελέτης του Δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου. Εγκρίναμε φυσικά τη μελέτη και αναφέραμε στο Δήμαρχο τις τεράστιες καθυστερήσεις δύο ετών με αποκλειστικά υπεύθυνη την Δημοτική Αρχή. Το μέλλον του έργου είναι αβέβαιο. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι λύσεις είναι δύο: Η πρώτη να συζητήσουν με τον υπάρχοντα ανάδοχο, ο οποίος έχει καταθέσει αίτηση διάλυσης της εργολαβίας ζητώντας και τις ανάλογες αποζημιώσεις, σημαντικού ποσού, να βρεθεί λύση με αναθεώρηση τιμών και να ξεκινήσει το έργο και η δεύτερη να διαλυθεί η εργολαβία και να συζητήσουν με τον τρίτο μειοδότη για νέα σύμβαση. Και το ένα και το άλλο τα βλέπουμε δύσκολα. Μακάρι.
Έργο “Ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων Κάτω Άσσου” 960.000€. Ο πρώτος μειοδότης έδωσε έκπτωση 42% και η Δημοτική Αρχή ζήτησε να κληθεί ο εργολάβος να αιτιολογήσει την προσφορά του, χωρίς τέτοιο πράγμα να ζητηθεί και από τους λοιπούς συμμετέχοντες. Καταψηφίσαμε την πρόταση δηλώνοντας ότι πάγια θέση μας είναι να κατακυρώνουμε το έργο στον πρώτο μειοδότη που προκύπτει από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό και αν προκύψει ότι υπάρχει αδυναμία να κηρυχθεί έκπτωτος. Δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια με εργολάβους.
-Ανάθεση της Υπηρεσίας Ταφών και Εκταφών στα δημοτικά κοιμητήρια σε ιδιώτη. Καταψηφίσαμε την εισήγηση δηλώντας ότι είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου και κυρίως ευαίσθητων Υπηρεσιών , όπως είναι τα νεκροταφεία.
Προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Λουτρακίου και τον αναπτυξιακό οργανισμό ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου ωρίμανσης του έργου “Ανάπλαση ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου” και υποβολή πρότασης ένταξης του έργου στο ταμείο Ανάκαμψης 297.600€. Ψηφίσαμε θετικά παρά τις επιφυλάξεις μας σχετικά με το ύψος αμοιβών των προμελετών και το τάχιστο χρόνο εκπόνησης των μελετών (3 μήνες).
Παράλληλα τονίσαμε και ζητήσαμε στο πρόγραμμα να περιληφθεί και το παραλιακό τμήμα της Ποσειδωνίας (από Μπουζή μέχρι το τέρμα στον λιμενοβραχίονα) αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή λόγω χρονοκαθυστέρησης όπως ανέφερε ο Δήμαρχος. Η έγκρισή μας αφορά την προγραμματική σύμβαση και μόνο.
Όταν ολοκληρωθούν οι προμελέτες θα επανακαθορίσουμε τη θέση μας σχετικά με το έργο (όδευση, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλπ).

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz