Connect with us

Κορινθία

Οι εθελοντές της Βόχας γιόρτασαν, αλλά και εκπαίδευσαν τα παιδιά…

Published

on

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου η καθιερωμένη ετήσια γιορτή του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Βέλου-Βόχας. Η γιορτή έγινε και φέτος στον φιλόξενο χώρο του Ψητοπωλείου «Δαληβίγκας» στην παραλία Βραχατίου.

Η συμμετοχή των μελών και φίλων του Σώματος ήταν μεγάλη και ενθουσιώδης. Η χαρά και το κέφι κυριάρχησαν στον χώρο που κατακλύστηκε από αγαπητά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» Μαρία Καλλίρη, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ραχανιώτης καθώς και τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου: Ελευθερία Παπαλέκα, Βίκυ Μπαχταλιά, Δημήτρης Σαββίδης, Βασιλική Ραπανάκη, Σοφία Κεχαγιά καθώς και ο νέος πρόεδρος του Βοχαϊκού Σωτήρης Μπιτσάκος. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η ιδρύτρια και επίτιμη πρόεδρος του Σώματος Εθελοντών κα Βασιλική Σαλκιτζόγλου.

Η πρόεδρος του Σώματος κα Στεργιοπούλου Βασιλική στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό συγκρότησης και δημιουργίας του Σώματος, ενώ κάλεσε τους παριστάμενους να ενισχύσουν το Σώμα Εθελοντών με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στις δράσεις του.

Από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Θανάσης Μανάβης τόνισε στον δικό του χαιρετισμό την πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να στηρίξει και να ενισχύσει το Σώμα Εθελοντών αναγνωρίζοντας την συνεισφορά και την αξία του εν λόγω φορέα του δήμου.

Η βραδιά στη συνέχεια κύλησε με τραγούδι και ζωντανή μουσική από τον Άρη Σταύρου, την Μυρτώ Καπώλη και το συγκρότημα «ΔιαΠασών», αλλά και πολύ χορό από τους συνδαιτημόνες.

Το Σώμα Εθελοντών Δήμου Βέλου-Βόχας θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Γιώργο Δαληβίγκα για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία της γιορτής του, αλλά και όλους τους δωροθέτες που πρόσφεραν τα πλούσια δώρα της λαχειοφόρου που έλαβε χώρα στην διάρκεια της εκδήλωσης.

Κοινός  τόπος και κοινή πίστη όλων μας είναι ότι ο εθελοντισμός είναι μια από τις αρετές της κοινωνίας μας που χρειάζεται υποστήριξη και προσφορά για να ανθίσει και να χαρίσει τα οφέλη του σε όλους!

Με αφορμή την ίδια γιορτή του Εθελοντισμού, κλιμάκιο του Σώματος Εθελοντών με επικεφαλής την πρόεδρο κα Βασιλική Στεργιοπούλου επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Βέλου, όπου πραγματοποιήθηκε σύντομη ομιλία για την σπουδαιότητα του εθελοντισμού, στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

Την ομιλία πραγματοποίησε η επίτιμη πρόεδρος και ιδρύτρια του Σώματος Εθελοντών δήμου Βέλου-Βόχας κα Κική Σαλκιτζόγλου, η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις του Σώματος, αλλά και στα οφέλη που αποκομίζει τόσο η κοινωνία όσο και τα άτομα, από την συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις και την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες άκουσαν με προσοχή την κα Σαλκιτζόγλου και στο τέλος της ομιλίας έγραψαν σε χαρτάκια τις σκέψεις τους για εθελοντικές δράσεις που θα ήθελαν να πραγματοποιηθούν, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό σε μια κλήρωση με τρεις νικητές και δώρο από ένα βιβλίο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται από το Σώμα Εθελοντών δήμου Βέλου-Βόχας στον διευθυντή του Γυμνασίου Βέλου κ. Μπάτο καθώς και στον σύλλογο διδασκόντων, για την ζεστή φιλοξενία και την θερμή υποδοχή!

Ο εθελοντισμός έχει τις ρίζες του στην ανιδιοτελή αγάπη και στην αλληλεγγύη των ανθρώπων και αν μη τι άλλο, πρέπει να μπολιάσει τις ψυχές των νέων γενιών, ώστε να ελπίζουμε σε έναν κόσμο καλύτερο με περισσότερη ανθρωπιά και κατανόηση!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz