Connect with us

EDITOR

Οικειοποιείται την παρέμβαση στο Υπουργείο ο Ν.Σταυρέλης;

Published

on

Ανακοίνωση πόσταρε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Πνοής Νίκος Σταυρέλης με αντικείμενο την χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου για το νέο αστυνομικό μέγαρο και την στάση της παράταξης η οποία η αλήθεια είναι πως έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις δεδομένου ότι χθές το πρωί σε δημόσια δήλωση του ο επικεφαλής έλεγε πως δεν θα υπερψηφίσει.

Άξιο λόγου στην ανακοίνωση είναι η αναφορά στο υπουργικό έγγραφο το οποίο, ως λέει η ανακοίνωση,ζήτησε ο Νίκος Σταυρέλης από το Υπουργείο και μάλιστα επιτακτικά!

Χθες στην τοποθέτηση του στην διάρκεια της συνεδρίασης ανέφερε πως ζήτησε από τον Δήμαρχο το συγκεκριμένο έγγραφο και πως ο Δήμαρχος παρενέβη στο Υπουργείο για να σταλεί και να κάμψει τελικά τις οποίες αντιστάσεις περί του “ναι”.

Οικειοποιείται ο Νίκος Σταυρέλης την παρέμβαση στο Υπουργείο; Διότι για λάθος διατύπωση, οποίος τον γνωρίζει καλά ξέρει, πως δεν υφίσταται.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΙΠΑΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΕ ΟΡΟΥΣ
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξή μας ψήφισε θετικά στην παραχώρηση του ακινήτου Δήμου στην περιοχή Μπαθαρίστρα Κορίνθου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου.
-Λάβαμε υπόψη μας τις σοβαρότατες χρόνιες ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου.
-Λάβαμε υπόψη την σοβαρότητα που πρέπει να διέπει το Δήμο Κορινθίων
-Λάβαμε υπόψη τους όρους διασφάλισης υλοποίησης του έργου
-Λάβαμε υπόψη μας την πρώτη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2020
-Ζήτησα επιτακτικά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και λάβαμε έγγραφες διαβεβαιώσεις με το υπ’ αριθμ. 8039/68585/24-ρμδ/2-3-2022 έγγραφο του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και την α/2-3-2022 επιστολή του αρμόδιου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου με την οποία επιβεβαιώνει και συμφωνεί με το περιεχόμενο του εγγράφου του Αρχηγείου.
Οι έγγραφες διαβεβαιώσεις αφορούν α)Το αίτημα παραχώρησης του συγκεκριμένου ακινήτου για συγκεκριμένο σκοπό (Αστυνομικό Μέγαρο), β)Την δέσμευση χρηματοδότησης από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, γ)Την ολοκλήρωση του έργου εντός της τριετίας.
Θεωρούμε πως κάναμε το καθήκον μας για το συμφέρον της πόλης και των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Τονίζουμε ότι δεν θα δίναμε θετική ψήφο αν δεν είχαμε λάβει αυθημερόν τις ανωτέρω διαβεβαιώσεις. Οι Υπουργοί έρχονται και παρέρχονται αλλά τα Υπουργικά έγγραφα μένουν και δεσμεύουν.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να ενταχθεί χρηματοδοτικά το έργο και να εκτελεστεί στον προβλεπόμενο χρόνο το έργο.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz