Connect with us

Ελλάδα

Ξυλόκαστρο: Ο όγκος του νερού η πιθανότερη αιτία για τον θάνατο των 3 περιπατητών

Published

on

Τις συνθήκες της τραγωδίας που οδήγησε στο θάνατο τρεις ανθρώπους στο φαράγγι του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα ο μοναδικός επιζών, ο εκπαιδευτής της τετραμελούς ομάδας που επιχειρούσε καταρρίχηση.

Ο 40χρονος από την Αθήνα νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα και υποθερμία στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ έχει υποστεί σοκ.

Το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει μόλις είναι σε θέση λόγω της κατάστασής του να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, είναι γιατί ριψοκινδύνευσε να κάνει canyoning με το άπειρο ζευγάρι τουριστών από την Σιγκαπούρη και τον συνομήλικο Αθηναίο βοηθό του, παρ’ όλο που ο όγκος νερού στο βραχώδες και απότομο φαράγγι ήταν μεγάλος, εξαιτίας του χιονιού που λιώνει.

Λέγεται, μάλιστα, ότι πριν από λίγες μέρες, μια ομάδα πεζοπόρων από την Αθήνα είχε ακυρώσει το canyoning που είχε προγραμματίσει στο ίδιο σημείο, επειδή υπήρχαν πολλά νερά και η κατάβαση δεν ήταν ασφαλής. Ακόμη και οι έμπειροι άνδρες της 1ης και της 6ης ΕΜΑΚ και οι πυροσβέστες από το Κιάτο και την Ευρωστίνη που συμμετείχαν στην επιχείρηση, συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες λόγω του όγκου του νερού.

Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα διενεργήσει ο ιατροδικαστής στις σορούς των τριών θυμάτων, για να αποσαφηνιστούν τα αίτια θανάτου του καθενός. Τόσο το ζευγάρι από την Σιγκαπούρη και ο 40χρονος βοηθός του αρχηγού της ομάδας έφεραν πολλαπλά κατάγματα, αλλά δεν αποκλείεται να επέζησαν για αρκετές ώρες χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν και να υπέκυψαν από τη νυχτερινή παγωνιά! Άλλωστε, σύμφωνα με έμπειρους καταρριχητές, η θερμοκρασία μέσα στο φαράγγι μπορεί να πέφτει ως και δέκα βαθμούς κάτω από αυτή της γύρω περιοχής, τη δε νύχτα ακόμη περισσότερο.

Πηγή – peloponnisos.news

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz