Connect with us

EDITOR

Ξεσηκωμός στην Αλμυρή για το “πειραματικό ” – Τι αποφάσισαν οι γονείς

Published

on

Σε ενέργειες που θα αποτρέψουν την μετατροπή του σχολείου τους σε πειραματικό  προχωρούν οι γονείς της περιοχής μετά την συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα.

Το θέμα ανέκυψε μετά το αίτημα της Διεύθυνσης για αυτήν την μετατροπή,  ερήμην των γονέων και των εκπαιδευτικών οι οποίοι επίσης έχουν καταθέσει τις αντιρρήσεις τους.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης οι γονείς γνωστοποιησαν τις αποφάσεις τους στα social media. 

Γράφουν:

Το Δ.Σ ευχαριστεί τους γονείς που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας και ομόφωνα μας έδωσαν το πράσινο φως για τις περαιτέρω ενέργειές μας.
Σχετικά με τους γονείς που έλειπαν, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε για τα Πειραματικά Σχολεία αλλά και το νόμο 4692/2020:


α) οι μαθητές των πειραματικών σχολείων εισάγονται αποκλειστικά με ηλεκτρονική κλήρωση στην α’ τάξη του δημοτικού,

β) η επιλογή των μαθητών γίνεται ανεξαρτήτως από τον τόπο διαμονής τους,

γ)τα έξοδα μετακίνησης του πειραματικού σχολείου ανεξαρτήτως τάξης (α’ – στ’ δημοτικού) βαραίνουν τους γονείς,

δ)για τους μαθητές που έχουν αδέλφια σε μικρότερη τάξη (νήπιο, προνήπιο)η εισαγωγή τους στην α’ δημοτικού γίνεται με ειδική κλήρωση με το 20% προσφερόμενων θέσεων, π.χ. αν μια τάξη έχει 20 θέσεις μόνο οι 4 θέσεις θα δοθούν στα αδέρφια.
Δηλαδή τα παιδιά που δεν θα είναι στην κλήρωση μένουν εκτός σχολείου Αλμυρής, οπότε θα τοποθετηθούν σε άλλα σχολεία όμορα της περιοχής (Αθίκια, Σοφικό,Ξυλοκέριζα, Εξαμίλια και Ίσθμια).
Η Κόρινθος εξαιρείται λόγω κριτηρίων εντοπιότητας.

Πρέπει κάθε γονιός ή κάτοικος της περιοχής, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν σε μια ομαδική προσπάθεια για το καλό των παιδιών μας αλλά και των επόμενων γενεών.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz