Connect with us

Ελλάδα

Ξεπέρασε τα βασανιστήρια κι έφτασε από το Αφγανιστάν στο Masterchef

Published

on

Μια συγκλονιστική ιστορία ενός μετανάστη μεταδόθηκε στο χθεσινό επεισόδιο του Masterchef. Ο Ζαχίρ από το Αφγανιστάν βρέθηκε απέναντι από τους κριτές και τους συγκίνησε, λέγοντάς τους όσα είχε περάσει στη ζωή του.

Οι γονείς του τον έστειλαν παιδάκι ακόμα στο Ιράν,
όπως λέει «για να μείνει ζωντανός». Εκεί έφτασε ακόμα και να βασανιστεί από την αστυνομία.
Επειδή δεν είχε την ευκαιρία να σπουδάσει στην χώρα του, στο Ιράν δούλευε οικοδομή 11 χρονών, μετά πήγε σε άλλο εργoστάσιο δεν άντεχε άλλο. Δεν έχασε όμως το πείσμα του και τη θέληση να ξεφύγει από τη ζωή αυτή και κατάφερε να το σκάσει για την Ευρώπη.

Βρέθηκε στην Ελλάδα το 2006 και όπως λέει κοιμόταν στο παγκάκι, δούλευε στην οικοδομή και το βράδυ πήγαινε στο σχολείο. Τελικά, κατάφερε να μπει στη σχολή μαγειρικής του ΟΑΕΔ και έγινε μάγειρας. Κατάφερε να σπουδάσει και να αγαπήσει αυτό που κάνει.

Μπορεί να αντιμετώπισε ακόμα και ρατσισμό στη χώρα μας, όμως πάντα, όπως λέει σκέφτεται με αγάπη και προχωρά στη ζωή του.

Η συγκινητική του εξομολόγηση δεν τελείωσε εκεί, καθώς όπως εξήγησε, έχει να δει τη μάνα του από το 2000 και το όνειρό του είναι να μπορέσει να την συναντήσει ξανά.

“Πολλές φορές σκέφτηκα γιατί να μην πεθάνω στο Αφγανιστάν και να περνάω όλα αυτά τα βασανιστήρια, αλλά πάντα έβρισκα τη δύναμη να προχωράω”, είπε στους εμβρόντητους κριτές.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz