Connect with us

Οικονομία

Ξεκίνησε ο «πόλεμος» για τα τιμολόγια ρεύματος – Ποιοι πάροχοι ανακοίνωσαν τις “μπλε” σταθερές χρεώσεις

Published

on

Λίγες ημέρες απομένουν πια για την εφαρμογή των νέων χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος και οι πάροχοι ξεδιπλώνουν σταδιακά τις εμπορικές τους πολιτικές.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ πλησιάζει η 1η Ιανουαρίου 2024 οπότε και θα τεθούν σε ισχύ οι χρεώσεις για τα «κίτρινα» (κυμαινόμενα), τα «πράσινα» (ειδικά τιμολόγια) και τα «μπλε» (σταθερές χρεώσεις για 12 μήνες) τιμολόγια ρεύματος, οι καταναλωτές ακόμη βρίσκονται σε σύγχυση για τις αλλαγές που έρχονται στους λογαριασμούς ρεύματος.

Το «μπλε» τιμολόγιο ρεύματος
Πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσαν τις χρεώσεις τους για το «μπλε» τιμολόγιο ρεύματος. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται το ίδιο να πράξουν και οι υπόλοιπες εταιρείες. Όπως προκύπτει από τις χρεώσεις που ανακοίνωσαν στις ιστοσελίδες τους, έχουν επιδοθεί σε έναν «πόλεμο» τιμών επιδιώκοντας να κερδίσουν πελάτες οι οποίοι δεν επιθυμούν τις μεταβολές των χρεώσεων τους, όπως θα συμβαίνει με το «κίτρινο» και το «πράσινο» τιμολόγιο.

Με το «μπλε» τιμολόγιο κλειδώνουν σταθερή τιμή για 12 μήνες και δεν μπαίνουν στη διαδικασία της παρακολούθησης κάθε μήνα των χρεώσεων και των μεταβολών τους. Δεν μπλέκουν με τους μηχανισμούς αναπροσαρμογής, αλλά ούτε με μαθηματικούς τύπους και με την πλειάδα των προσφορών (αρκετές φορές δυσνόητες) που ανακοινώνουν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο, η «παγίδα» στο «μπλε» τιμολόγιο ρεύματος είναι η πιθανότητα οι κυμαινόμενες τιμές ρεύματος να διαμορφώνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα κι εκείνοι που επέλεξαν τη σταθερή χρέωση να βρεθούν εγκλωβισμένοι σε ακριβό ρεύμα.

Σημειώνεται πως όσοι επιλέξουν το «μπλε» τιμολόγιο δεν μπορούν να αλλάξουν τιμολόγιο παρά μόνο μετά από 12 μήνες. Αν το επιχειρήσουν θα πληρώσουν πέναλτι… προώρης αποχώρησης.

Το μπλε τιμολόγιο που ανακοίνωσαν οι πέντε πρώτοι πάροχοι
Μέχρι στιγμής 5 πάροχοι έχουν μπει στη μάχη για το μπλε τιμολόγιο και λογικά θα μπουν και οι υπόλοιποι. Μάλιστα η ΔΕΗ δίνει δύο τιμολόγια, με το δεύτερο να είναι πιο φθηνό, αν συνδεθεί με πάγια εντολή πληρωμής.

  1. ΔΕΗ (myHomeEnter): Η ΔΕΗ δίνει το μπλε τιμολόγιο με τιμή 0,179 για τη χρέωση μέρας και 0,169 για τη χρέωση νύχτας. Το πάγιο είναι 5 ευρώ.
  2. ΔΕΗ (myHome OnLine): Με πάγια εντολή πληρωμής, η ΔΕΗ δίνει το μπλε τιμολόγιο με τιμή 0,175 για τη χρέωση μέρας και 0,166 για τη χρέωση νύχτας. Το πάγιο είναι 3,5 ευρώ.
  3. Protergia Value Safe: Με τιμή 0,165€/kWh όλο το 24ωρο και με 3,5 ευρώ πάγιο το μπλε τιμολόγιο της Protergia. Αφορά σε σταθερή τιμή για 1 χρόνο.
  4. Elpedison (Bright): Με τιμή το 0,169 ευρώ/κιλοβατώρα, η Elpedison προσφέρει μπλε τιμολόγιο, σταθερής χρέωσης για ένα χρόνο στους καταναλωτές. Το μπλε τιμολόγιο έχει ρήτρα αποχώρησης, που για την Elpedison, είναι 10 ευρώ για κάθε μήνα, που δεν τηρείται το συμβόλαιο. Δηλαδή, αν ο καταναλωτής σπάσει το συμβόλαιο ένα μήνα μετά είναι 110 ευρώ, δύο μήνες μετά τη σύναψή του 100 ευρώ. Το πάγιο είναι στα 3 ευρώ το μήνα.
  5. ELIN Blue Day: Η Ελίν ανακοίνωσε με τη σειρά της δύο προϊόντα σταθερής χρέωσης για 12 μήνες. Πρόκειται για το Power On! Blue Day, με μηνιαίο πάγιο τα 5 ευρώ και την τιμή στα 0,149 ευρώ/kWh.
    Το δεύτερο προϊόν είναι το πρόγραμμα Power On! Blue Day & Night με το νυχτερινό ρεύμα να χρεώνεται στα 0,139 ευρώ/kWh και την ημέρα η κατανάλωση να είναι στα 0,149 ευρώ/kWh. Ταυτόχρονα, για την περίοδο των εορτών και έως τις 15/01/2024, η ελίν κάνει δώρο το πάγιο των τριών πρώτων μηνών.
  6. ΗΡΩΝ Fix: Ο ΗΡΩΝ με το Fix δίνει το μπλε τιμολόγιο με χρέωση 0,165 και πάγιο 7,5 ευρώ.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz