Connect with us

Επικαιρότητα

Ξανά στους δρόμους της Γαλλίας τα Κίτρινα Γιλέκα

Published

on

Στους δρόμους της Γαλλίας, για την «Πράξη 8η», βγαίνουν σήμερα, για πρώτη φορά το 2019 τα «Κίτρινα Γιλέκα»

Τα «Κίτρινα Γιλέκα», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  έχουν καλέσει τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να συγκεντρωθεί στα συμβολικά σημεία των μεγάλων πόλεων της επαρχίας, ιδίως στο Μπορντώ, την Τουλούζη και τη Λιόν, αλλά επίσης και του Παρισιού.

Πρόκειται για την όγδοη μεγάλη κινητοποίησή τους -ενώ έχουν ήδη προγραμματίσει την 9η, το επόμενο Σάββατο 12 Ιανουαρίου- σε μια προσπάθεια να ανασυνταχθούν, ύστερα από τη σύλληψη ενός από εκ των πιο προβεβλημένων στελεχών τους, προ ημερών. Το σύνθημα που φωνάζουν παραμένει το ίδιο: «Μακρόν, παραιτήσου!». 

Η πρώτη τους κινητοποίηση για το 2019, τα «Κίτρινα Γιλέκα» θα αποτελέσει μία δοκιμή για την αντοχή του λαϊκού αυτού κινήματος, το οποίο έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στην εκτελεστική εξουσία της Γαλλίας κατά τον ενάμιση μήνα των διαμαρτυριών, αλλά συνάμα έχει δώσει και σημάδια κόπωσης κατά τις τελευταίες δύο κινητοποιήσεις του.

Στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν οργανωθεί δύο συγκεντρώσεις : μία πρώτη πορεία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο νωρίς το απόγευμα με στόχο να διασχίσει τους δρόμους έως την Εθνοσυνέλευση και μία δεύτερη συγκέντρωση έχει οργανωθεί για τα Ηλύσια Πεδία, επίκεντρο των κινητοποιήσεων τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα.



Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz