Connect with us

Επικαιρότητα

Ξάνθη: Παρέμβαση του δημάρχου Αβδήρων υπέρ της οικογένειας του 16χρονου αυτιστικού που «ενοχλούσε τους γείτονες»

Published

on

Την κινητοποίηση της δημοτικής αρχής προκάλεσε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης οικογένειας στην Ξάνθη, που απειλείται με έξωση επειδή ενοχλείται η γειτονιά από το αυτιστικό παιδί της.

Ο δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιρίδης, ανέλαβε δράση για να στηρίξει την οικογένεια, “Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και είμαστε κοντά ώστε να βρεθεί μια λύση. Σήμερα το απόγευμα ( θα συναντηθώ και με κατοίκους του χωριού, οι οποίοι μετά την έκταση που πήρε το θέμα, είναι εναντίον στην απόφαση του ιδιοκτήτη και στο να απομακρυνθεί η οικογένεια από το χωριό. Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν κάτι γι’ αυτό και είναι αποφασισμένοι να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας. Εγώ προσωπικά συναντήθηκα με την μητέρα του παιδιού την περασμένη Τετάρτη  και μιλήσαμε για αρκετή ώρα καθώς ο δήμος δεν σκοπεύει να αφήσει το θέμα έτσι”, αναφέρει ο χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης.

“Αύριο (σ.σ. 08.06.2020) ή την Τρίτη (σ.σ. 09.06.2020) στο σπίτι τους θα βρεθεί κοινωνική λειτουργός ώστε να δει το παιδί και να βοηθήσει όσο μπορεί την κατάσταση. Η οικογένεια ζει στη Πηγάδια εδώ και πέντε χρόνια και ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ο 16χρονος πηγαίνει σε ειδικό σχολείο απλά σύμφωνα με τα αυτά που λέγονται τώρα την περίοδο της καραντίνας που ήταν κλειστά τα σχολείο έτυχε να εμφανίσει μια κάπως διαφορετική συμπεριφορά, αυτό δεν σημαίνει πως από την μια μέρα στην άλλη του αλλάζουμε τη ζωή, αντιθέτως θα πρέπει να τον βοηθήσουμε και να του συμπαρασταθούμε”, προσθέτει.

Το πρωτοφανές περιστατικό δημοσιοποίησε ο πατέρας του 16χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πηγή : topontiki.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz