Connect with us

Ζωή

“Νύχτα χωρίς ατυχήματα” τα ξημερώματα της Κυριακής

Published

on

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει: ο οδηγός της παρέας!» γιατί «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» διοργανώνεται και φέτος  (Σάββατο 21 Οκτωβρίου) η «17η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα». Στην φετινή εκδήλωση συμμετέχει και το Επιμελητήριο Κορινθίας μαζί με την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑ Κορινθίας) στο πλαίσιο του 40ού Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Φλοίσβος) στην Κόρινθο.

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιείται σε μεγάλες πόλεις και αστικά κέντρα, πανελλαδικά, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και τη διάδοση του μηνύματος ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ότι «αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Την δράση διοργανώνει, από το 2007, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», παράλληλα με αντίστοιχες Ευρωπαϊκές δράσεις και τη συμμετοχή πολλών χώρων νυχτερινής διασκέδασης.

Η δράση υλοποιείται ως εξής:

  • Εθελοντές του Ινστιτούτου βρίσκονται έξω από επιλεγμένα σημεία διασκέδασης προτρέποντας όσους προσέρχονται για διασκέδαση, κυρίως τους νέους, να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας», που, αφού συμφωνήσει θα φορέσει το ειδικό βραχιολάκι που τον δεσμεύει να μην καταναλώσει αλκοόλ το συγκεκριμένο βράδυ.
  • Τελειώνοντας τη βραδιά του ο οδηγός της παρέας κάνει, με δική του θέληση και με τη βοήθεια των εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ. και κάποιου εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. ή της Τροχαίας, ένα φιλικό αλκοτέστ, ώστε να αποδειχθεί ότι τήρησε την υπόσχεση να μην καταναλώσει αλκοόλ. Τότε ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται, ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές τον συμβουλεύουν να μην οδηγήσει, αλλά να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Στην δράση του 2022 τα αποτελέσματα κατέληξαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Συμμετείχαν 2000 οδηγοί και έγιναν 1581 φιλικά αλκοτέστ από 500 εθελοντές σε 34 πόλεις και 37 σημεία διασκέδασης.

Τα αποτελέσματα όσων δέχτηκαν να κάνουν το φιλικό αλκοτέστ έδειξαν πως την συμφωνία τήρησε το 49.40% (58% άντρες & 42% γυναίκες) που βρέθηκαν με μηδενικά αλκοτέστ, ενώ 10.36% (73% άνδρες, 27% γυναίκες) δεν την τήρησαν και βρέθηκαν να είναι ΠΑΝΩ από το όριο. Το υπόλοιπο 40.24 βρέθηκε να είναι κάτω από το όριο αλλά όχι και εντελώς αρνητικό, κάτι που σημαίνει πως ίσως είχαν πιει ένα ποτήρι κρασί, ή μια μπίρα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz