Connect with us

Κορινθία

Ντροπή! Παράτησαν το Πολυϊατρείο Καλλιάνων στην τύχη του, χωρίς γιατρούς

Published

on

Ήταν 5 Μαΐου, πριν από οκτώ μήνες, όταν στους Καλλιάνους στο χωριό της Στυμφαλίας, μαζεύτηκαν όλοι οι κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες της Κορινθίας και της Πελοποννήσου. Ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο ίδιος ο Μητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιος, όλοι ήταν εκεί για τα εγκαίνια του πολυϊατρείου που δημιουργήθηκε με πολύ κόπο, υλοποιώντας ένα όραμα του παλιού δημάρχου της Στυμφαλίας, του Κώστα Λέγγα.

Το πολυϊατρείο χτίστηκε από την περιφέρεια, ενώ για τον εξοπλισμό τους συνεισέφεραν κάτοικοι της περιοχής και για την επίπλωσή του η οικογένεια Λέγγα. Η λειτουργία του ήταν πάρα πολύ χρήσιμη αν σκεφτεί κανείς πως εξυπηρετεί όχι μόνο τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Στυμφαλίας, αλλά και του Φενεού. Επίσης, βοηθούσε στην αποσυμφόρηση τόσο του Κέντρου Υγείας Κιάτου, όσο του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Εκείνη την μέρα, στα εγκαίνια έδωσε το παρών τόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπούζης, όσο και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης. Ο τελευταίος υποσχέθηκε ότι στο Πολυϊατρείο θα υπηρετούν μόνιμα δύο γιατροί.

Πράγματι οι δύο γιατροί διορίστηκαν, αλλά όπως αποδείχτηκε το όνειρο κράτησε μόλις λίγους μήνες. Η μία από τους δύο γιατρούς αποσπάστηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ ο δεύτερος γιατρός πηγαίνει στο Πολυϊατρείο μία φορά την εβδομάδα.

Κατά αυτό τον τρόπο, η λειτουργία του Πολυϊατρείου έχει ακυρωθεί, τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να χτιστεί και να εξοπλιστεί έχουν πάει στράφι, αλλά το κυριότερο; Μία ολόκληρη περιοχή όπου ζουν πάνω από 5.000 κάτοικοι (2800 στην Στυμφαλία και 2300 στον Φενεό) μένουν χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz