Connect with us

EDITOR

Νεμέα: Και πένθος και…πανηγύρι;

Published

on

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου της Νεμέας για τον Στέφανο Μίλλερ και η απόφαση για υλοποίηση της παραδοσιακής πανήγυρις για την γιορτή της Παναγιάς στις Αρχαίες Κλεωνές το Σάββατο και μάλιστα με διοργανωτή Δημοτικό σύμβουλο που υπογράφει την απόφαση, ταράζει τα νερά της περιοχής, πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις από συμβούλους που όπως λένε “δεν υλοποιήθηκε Δ.Σ ούτε καν δια περιφοράς” κυριώς όμως προσβάλει την μνήμη ενός ανθρώπου που έδωσε την ψυχή του για τη Νεμέα.

Τι έχει συμβεί 

Χθες λοιπόν δόθηκε στην δημοσιότητα απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεμέας σύμφωνα με την οποίαν αποδίδονται τιμές στον εκλιπόντα Στέφανο Μίλλερ. Μεταξύ αυτών είναι και η κήρυξη τριήμερου πένθους στην περιοχή. Την ίδια ημέρα, αργά το απόγευμα, ο πρώην Δήμαρχος Νεμέας και εν ενεργεία σύμβουλος Βαγγέλης Ανδριανάκος αναρτά στο διαδίκτυο την είδηση περι διεξαγωγής πανηγύρεως στις Αρχαίες Κλεωνές παρ ότι ο δήμος βρίσκεται σε τριήμερο πένθος!

“Πληροφορήθηκα από φίλους πως αυτοκίνητα και προσωπικό του Δήμου προετοίμαζαν την πλατεία των Αρχ Κλεωνών για το πανηγύρι του Σαββάτου παραμονή της Παναγίας. ΕΡΩΤΩ τι νόημα έχει σ’ αυτή την περίπτωση η κήρυξη του τριήμερου πένθους που αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο, για το θάνατο του Στέφανου Μίλλερ. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο διοργανωτής του πανηγυριού και τη σχέση του με το δήμο . Οποιαδήποτε τυπική η και ουσιαστική αλλαγή διοργανωτή δεν λύνει το πρόβλημα” αναφέρει ο κ.Ανδριανάκος.

Λίγη ώρα αργότερα η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Φιλντίση, ενιστάμενη για την διεξαγωγή της πανηγύρεως αποκαλύπτει σε ανάρτησή της πως “Εννοείται ότι δεν συγκλήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε καν τηλεφωνικό (όπως άλλωστε γίνεται σε τέτοιες επείγουσες περιπτώσεις) αλλιώς θα ρωτούσα ας πούμε γιατί από τις 06:00 π.μ. της Πέμπτης και όχι Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, αλλά μάλλον από κάπου το αντέγραψαν…Και εννοείται ότι ευχή μου είναι να γίνουν όλα όσα φέρονται να αποφασίστηκαν. Όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει, έρχεται η ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ, εκ των έσω, αυτών που ψηφίσαμε ως ΔΣ, απ’ ό,τι πάλι διαβάζω στο fb και εύχομαι να μην ισχύουν

Το περίφημο “τριήμερο πένθος, αρχής γενομένης από τις 06:00 π.μ. της Πέμπτης 12 Αυγούστου” λήγει το… απόγευμα του Σαββάτου 14 Αυγούστου μ’ ένα πανηγύρι, που διοργανώνει Δημοτικός Σύμβουλος, που υποτίθεται ότι ψήφισε το εν λόγω Ψήφισμα. Μήπως τα χρόνια που ασκεί το … επάγγελμα, του δίνουν το δικαίωμα να αγνοεί τις αποφάσεις του ΔΣ?
Και, ειλικρινά, δεν θα ασχολιομουν καθόλου, μα καθόλου όμως, αν δεν φερομουν ως υπογράφουσα και εγώ το περίφημο Ψήφισμα, αφού ήταν ομόφωνο και αν αυτό, δεν είχε δημοσιευθεί σε όλα τα Μέσα ενημέρωσης (λόγω του μεγέθους του εκλιπόντος), ώστε οποιαδήποτε τυχόν ματαίωση να προσβάλλει όλους συλληβδην τους Δημοτικούς Συμβούλους και άρα και εμένα. Έχω εμπεδώσει άλλωστε από καιρό ότι η κατάσταση είναι για τα πανηγύρια. Αλλά τώρα έχω αυτομάτως ευθύνη για ό,τι έχω υπογράψει και δεν τηρείται.
Και όπως γράφουν και λένε κάποιοι στα… καφενεία της Νεμέας “Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ στον τόπο μας”. Για τους λάθος λόγους όμως….
Καληνύχτα και θα συνιστούσα να το ξανασκεφτείτε για το πανηγύρι.”
Επίσημη αντίδραση εκ της δημοτικής αρχής ως ώρας δεν υπάρχει, καθίσταται σαφές όμως πως είναι επιβεβλημένη. Όχι γιατί ο Στέφανος Μίλλερ το χρειάζεται αλλά γιατί η παρούσα δημοτική θα πρέπει να διασώσει το κύρος και την αξιοπιστία της. Αφενός στο επίπεδο τήρησης των λαμβανομένων αποφάσεων και αφετέρου στον τρόπο διεξαγωγής των συμβουλίων.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz