Connect with us

Ελλάδα

Νίκος Ευαγγελάτος: Τα απίστευτα γραφικά που τρέλαναν τα social media προκαλώντας γέλιο αλλά και σφοδρές αντιδράσεις

Published

on

Ο Νίκος Ευαγγελάτος συνηθίζει να παρουσιάζει τα θέματα της εκπομπής του συνοδεία γραφικών, τα οποία πολλές φορές γίνονται viral με χιουμοριστικά σχόλια, ή προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις, όπως στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Ο δημοσιογράφος με τη βοήθεια της τεχνολογίας μας ξενάγησε στη φυλακή και το κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου, μπήκε σε βάρκες, στάθηκε μέσα σε φλόγες, “βυθίστηκε” παρουσιάζοντας πώς χτυπήθηκε η γέφυρα στην Ουκρανία, έκανε βόλτα στο διάστημα ανεβαίνοντας σε αστεροειδή στην είδηση τεχνητής σύγκρουσης από τη ΝΑΣΑ, δέχθηκε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλατό, περπάτησε τη θάλασσα της Οδησσού…

Επίσης, στην οθόνη της επαυξημένης πραγματικότητας του δημοσιογράφου είδαμε με γραφικά το ολόγραμμα του νεκρού παιδιού, στην υπόθεση της Πάτρας, της Τζωρτζίνας, δίπλα στον παρουσιαστή. Μια ατυχέστατη προσομοίωση που προκάλεσε θύελλα και πλήθος σφοδρών αντιδράσεων στα social media.

Τελευταίο του εγχείρημα ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Εμφανίστηκε στο Βασιλικό Κοιμητήριο Τατοΐου σε live προσομοίωση ανάμεσα στα μνήματα αλλά και στη Μητρόπολη για τη νεκρώσιμο ακολουθία.

Αναπαραστάσεις που προκάλεσαν καυστικά σχόλια, πολύ γέλιο, με αποτέλεσμα οι επιλογές του δημοσιογράφου για άλλη μια φορά να γίνουν viral.

To βέβαιο πάντως είναι πως τα γραφικά της εκπομπής δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα με τους χρήστες των σόσιαλ μίντια να δίνουν ρεσιτάλ εφευρετικότητας στον σχολιασμό τους.

Ο δημοσιογράφος ωστόσο δεν πτοείται ακόμη και όταν φλερτάρει να γίνει… γραφικός από τα γραφικά της εκπομπής, τα οποία σε όλες τις περιπτώσεις τα εξαργυρώνει σε δημοφιλία και τηλεθέαση.

Κάποιες από τις αναπαραστάσεις που πέρασαν στην τηλεοπτική… ιστορία.

Θάνατος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

ταφοι
tatoi
ευαγγελατος
kvnstantinos

Σε θέμα για τα ρωσικά άρματα μάχης κρατά στο χέρι του ένα τανκ με τη βοήθεια γραφικού

eyaggel

Ο Πούτιν στο στούντιο του Livenews

poutin

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, Οδησσός

eyagg

Υπόθεση νεκρών παιδιών στην Πάτρα

ευαγγελ
eyagge
eyaggelato

Η φωτιά στο Euroferry Olympia

eyagg
eyag
eyaag

Πώς χτυπήθηκε η γέφυρα στην Ουκρανία

ευαγγελατος
ευαγγ

Σε σκάφος του Λιμενικού σε συμβάν με τουρκική ακταιωρό

ευαγγ

Το θέμα του βομβαρδισμού αστεροειδή όπου βρίσκεται σε έναν αστεροειδή εξηγώντας τι πρόκειται να συμβεί.

ευαγγελατος

“Χαίρομαι που παράγουν γέλιο και σάτιρα” ήταν η απάντηση του Νίκου Ευαγγελάτου για τα γραφικά του Live News και τα σχόλια που γίνεται αποδέκτης σε συνέντευξη του στο “Βήμα”.

Συγκεκριμένα είχε πει:

“Εχω δει αρκετά από αυτά και πραγματικά τα έχω χαρεί γιατί αυτό δείχνει πως η εκπομπή ενδιαφέρει τον κόσμο ακόμα και με τρόπο που θα παραγάγει γέλιο και σάτιρα. Για εμένα η τεχνολογία είναι πολύ ουσιαστικό μέσο για να δείξεις πράγματα”.

Τι σας ώθησε στο να εντάξετε την τεχνολογία στην εκπομπή;

“Πρcσπαθούσα πολλά χρόνια να το κάνω, και σε άλλα κανάλια που είχα δουλέψει είχαμε κάνει πολλές τέτοιες προσπάθειες. Το Μega είχε από την αρχή επενδύσει στην τεχνολογία. Αρα στο Mega βρήκα πρώτα απ’ όλα το έδαφος για να το κάνω. Υπάρχει μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που δουλεύει πάνω στο κcιμμάτι των γραφικών, πουι δεν είναι καθόλου εύκολο και Θέλει και πολύ χρόνο για να γίνουν όλα αυτά. Εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε περίπου σε μηδέν χρόνο, πράγμα πολύ δύσκολο. Μέσα από τα γραφικά Θέλουμε να δώσουμε όσο πιο πολλές λεπτομέρειες γίνεται που θα κάνουν τον τηλεθεατή να καταλάβει, για παράδειγμα, μια αερομαχία στο Αιγαίο, τα απαγορευμένα όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία, ένα δυστύχημα σε ένα βουνό, τον καιρό που αλλάζει. Τα γραφικά δίνουν μια πιο άμεση εικόνα εκεί όπου δεν υπάρχει το οπτικό ντοκουμέντα. Αλλωστε η τηλεόραση είναι εικόνα και εμείς τη δίνουμε στην τηλεθεατή μέσω αυτής της αναπαράστασης”.

Ολο αυτό δυναμώνει όμως με τη δική σας παρουσία μέσα στα γραφικά…

“Εγώ Θέλω να περιγράψω την είδηση. Αν έχω επιλέξει ένα γραφικό ως μέρος. Της αφήγησης πρέπει και αυτό, με κάποιαν τρόπο, να το παρουσιάσω και να το εντάξω μέσα σε όλη αυτή τη δομή. Το να υπάρχει ένα γραφικό που παίζει μόνο του και ο παρουσιαστής να κάνει ότι δεν το βλέπει ή να λέει “εδώ βλέπετε τη γραφική απεικόνιση” είναι κάτι που δεν με εκφράζει. Η ιδέα είναι από τη στιγμή πουι το φτιάχνεις να μπορέσεις να το επικοινωνήσεις. Αν δεν μπορείς, τότε μην το κάνεις!”.

thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz