Connect with us

Επικαιρότητα

Νέο Πάρκο Δραστηριοτήτων και Αναψυχής στο Εμπορικό Κέντρο Mare West στην Κόρινθο

Published

on

Skate park, pump track, τοίχος αναρρίχησης, υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων και ποδηλατόδρομος, σε μια έκταση συνολικά 7 στρεμμάτων

Με την ένταξη των νέων εγκαταστάσεων, το Mare West εμπλουτίζει τη λειτουργία του και αναδεικνύεται σε μοναδικό προορισμό συνάντησης και δωρεάν ψυχαγωγίας στην Πελοπόννησο

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, από τις 11.00 μέχρι τις 14.00, στο νέο πάρκο Δραστηριοτήτων & Αναψυχής του Mare West το κοινό θα μπορεί να απολαύσει ένα εντυπωσιακό BMX show, επίδειξη Skateboard & οδήγησης στην πίστα Pump Track αλλά και να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στην πίστα Pump Track με την καθοδήγηση των ειδικών από την ΜΒΙΚΕ (Κόρινθος, 29 Οκτωβρίου 2019). Το Mare West παραδίδει  την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο κοινό, ένα μοναδικό Πάρκο Δραστηριοτήτων και Αναψυχής 7 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει πίστα skateboard, pump track, τοίχο αναρρίχησης, υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων καθώς και ποδηλατόδρομο. Το έργο συμπληρώνει και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του Mare West λειτουργώντας ως ένας ανοιχτός χώρος δωρεάν ψυχαγωγίας και διασκέδασης αλλά και ως ένας πόλος συνάντησης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τς περιοχής.

Ο γενικός σχεδιασμός του πάρκου εμπνέεται από τους πέντε κύκλους του σήματος των Ολυμπιακών αγώνων. Βασικός  άξονας του σχεδιασμού, αποτέλεσε η ανάγκη ενσωμάτωσης κάθε ηλικιακής ομάδας, ώστε να αποτελεί ένα χώρο προσβάσιμο και λειτουργικό για κάθε επισκέπτη.

Οι κύκλοι, λοιπόν, του νέου πάρκου περιλαμβάνουν:

  • Pump track 700 τ.μ., μια πίστα με στροφές, ευθείες, στροφές σε ανασηκωμένο έδαφος, τεχνητά κυματοειδή εμπόδια για μικρά άλματα, ειδικά σχεδιασμένη για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας
  • Skate park 500 τ.μ., για όσους αγαπούν το skateboard ή τα inline skates 
  • Τοίχο αναρρίχησης 350 τμ. για παιδιά από  6 ετών 

Υπαίθριο χώρο 300 τ.μ. για την φιλοξενία εκδηλώσεων, θερινού σινεμά, παραστάσεων κ.τ.λ.η

  • Χώρο χαλάρωσης και ξεκούρασης  500 τ.μ. με πέργκολα, τραπέζια και πάγκους πικ-νικ.

Τέλος, οι πέντε κύκλοι περικλείονται από ποδηλατόδρομο 250 μ. για άνετες βόλτες με ποδήλατο σε επίπεδο έδαφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική χωρητικότητα του πάρκου είναι 3.000 άτομα. 

Το νέο έργο εντάσσεται αρμονικά στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Mare West, ενώ βασικοί στόχοι του βιοκλιματικού σχεδιασμού ήταν ο έλεγχος των φυσικών παραμέτρων του κλίματος όπως η ηλιακή ακτινοβολία και το πεδίο του ανέμου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ευνοϊκό μικροκλίμα. Για την κατασκευή του πάρκου επιλέχθηκαν υλικά άριστης ποιότητας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε επίπεδο ασφάλειας, αντοχής αλλά και αισθητικής, έτσι ώστε να αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον άθλησης  και αναψυχής. 

Ο Τάσος Κεφαλάς, Διευθυντής Λειτουργίας του Mare West δήλωσε σχετικά:  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παραδίδουμε στο κοινό το νέο Πάρκο Δραστηριοτήτων και Αναψυχής του Mare West.  Κίνητρό μας για τη δημιουργία του νέου πάρκου αποτέλεσε η προτίμηση που δείχνουν η τοπική κοινωνία αλλά και οι επισκέπτες-παραθεριστές στο Mare West.  Οι νέες εγκαταστάσεις αναβαθμίζουν τη λειτουργία μας και είναι βέβαιο ότι θα ενδυναμώσουν τη σχέση μας με τους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Στόχος μας να δώσουμε περισσότερες επιλογές, προτείνοντας νέες δραστηριότητες, σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής και ασφάλειας.  Με την έναρξη της λειτουργίας του πάρκου διευρύνουμε τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρουμε, έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την εμπειρία των επισκεπτών μας».

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz